Bombe padale kao kiša, jedna od glavnih meta bilo je ovo mesto: Nema stajanja ni po aprilskom snegu, vrši se razminiranje aerodroma Ponikve kod Užica (FOTO)     ·     Vučević: Na vojnoj vežbi Vihor 2024. preko 2.000 pripadnika Vojske Srbije     ·     Velike gužve na biralištima u Hrvatskoj     ·     Nevreme odnelo krov, ali ove godine spremno da primi mališane: Najbolji đaci iz Priboja i Prilužja sa Kosova, kao i osobe sa invliditetom imaće besplatno letovanje (FOTO)     ·     Plati, pa se klati: Od sada javna imovina oštećena u saobraćajnim nezgodama popravlja se o trošku lica koje ju je izazvalo, nova praksa JP Gradac     ·     Vozaču golfa se bore za život, dok su svi ostali stabilno: Šest osoba je povredjeno u sinoćnom udesu saniteta i putničkog auta kod Priboja     ·     Karambol kod Topole, sudar tri vozila u selu Desimirovac: Dve osobe povređene, jedno lice hitno prebačeno u kragujevačku bolnicu     ·     Incidenti ispred Kliničkog centra, građani naslino ulaze i napadaju zaposlene: Hitno potrebna policijska patrola koja će tokom noći da dežura ispred ove ustanove     ·     Uvek prvi na liniji odbrane Lima od smeća: Pribojski ekolozi čiste gomile otpada nakupljene na lančanicama, ružne slike sa lepe reke postaće prošlost     ·     Uleteli specijalci po nalogu i izvršili pretres: Uhapšena direktorica Agencije za sprečavanje korupcije u Crnoj Gori     ·     Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić (2) stigli u tužilaštvo     ·     Učenica iz Srbije povređena u saobraćajnoj nezgodi na ekskurziji     ·    


Autor: RINA.rs


Крај мукама мештана на Пештеру: Пут од села Баре до манастира Куманица биће ревитализован у року од два месеца


Сјеница - Мештани који живе у селима у околини Сјенице и на Пештерској висоравни, већ деценијама имају проблем са путном инфраструктуром. Тешко се прилази до њихових кућа током летњих месеци, а са првим снеговима који на Пештеру нису реткост настаје колапс. Међутим, свим тим њиховим мукама би ускоро требалo да дође крај. Ради се на санацији пута од села Баре ка манастиру Куманица, који би могао да буде жила куцавица овог краја, јер представља везу између општине Сјеница са Јадранском магистралом.


"Остало је да се уради још пет километара ове деонице, дат је налог да се тај пут ревитализује у наредна два месеца. Свесни смо чињенице да не можемо да градимо само националне саобрћајнице, већ такође и локалне које су од велике важности за останак и опстанак људи на тој територији", рекао је за РИНУ Зоран Дробњак.


Министар саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре, Томислав Момировић, истакао је да нема стајања, ни калкулисања кад је у питању рад на изградњи нових или на санацији већ постојећих саобрћајница које нису у завидном стању.


„Тај део земље, Тутин, Нови Пазар, Сјеница , до сада је био заборављен. Ми сада инвестирамо, градимо кључну саобраћајницу за њих, али и инвестирамо у локалне путеве. Наш циљ је да аутопут буде главна комуникациона веза између свих делова Србије, као и са суседним државама, али и да до сваке куће води асфалт. Нећемо стати док то не остваримо. Наше машине се не гасе. Ниједан радни багер нити грађевински камион не стоје паркирани, сви су на теренима”, рекао је Момировић.


РИНА


15.06.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO