Katolici i protestanti obeležavaju Veliki petak     ·     Gradovima i opštinama sredstva za inovativna rešenja u saobraćaju, akcenat na bezbednost dece     ·     Vatra progutala kuću u Lapovu: Samohrana majka troje maloletne dece ostala bez krova nad glavom, dobri ljudi skupili se da pomognu     ·     Sprečena ekološka katastrofa: Nepoznato lice u Novom Pazaru u otvor šahte izručilo veliku količinu motornog ulja, na lice mesta odmah upućene nadležne ekipe     ·     U Srbiji danas još toplije, do 28 stepeni     ·     Vučić se danas obraća javnosti u 18 časova     ·     Kuda ide ovaj svet: Dečak iz Podgorice drugo maloletno lice ucenjivao eksplicitnom fotografijom, podneta krivična prijava     ·     Dečak preminuo posle incidenta u školi     ·     Uhapšen muškarac zbog bacanja molotovljevog koktela na lokal u Prokuplju     ·     Ova škola od dece pravi srpske domaćine: U Svilajncu đaci imaju farmu svinja i goveda, proizvode svu hranu koju jedu a ostane i za prodaju - veliko bravo (FOTO)     ·     Danas isplata učeničkih i studentskih kredita i stipendija     ·     Održana 53. smotra recitatora „Pesniče naroda mog”     ·    


Autor: RINA.rs


Корона је вратила Србе на домаће планине: На Златибору остварено 350.000 ноћења, а Голд Гондола за непуних пет месеци од центра до врха Торника превезла преко 100.000 људи (ФОТО)


Чајетина - На једној од најпосећенијих и најпопуларнијиг српских планина и званично је почела летња туристичка сезона. У доба епидемије корона вируса, када је туристички сектор био највише на удару, Златибор захваљујући домаћим туристима ипак бележи одличне резултате.


„За Златибор током целе године влада велико интересовање и то је чињеница која нас радује. Грађани Србије препознали су ову планину као идеално место за одмор. Као један од главних адута свакако је Голд Гондола која је од отворања у јануару превезла преко 100.000 људи. Сви туристи који дођу не пропуштају прилику за ову незаборавну вожњу. Спојили смо центар Златибора са врхом Торник и то пружа свим посетиоцима да прелепе пределе виде из потпуно друге перспективе", изјавио је за РИНУ директор ТО Златибор, Владимир Живановић.


Овог лета, акценат се поново ставља на домаћи туризам. Промотивни караван обишао је бројне градове и општине, како би се све чари ове ваздушне бање на западу Србије још вишр приближиле грађанима.


"Оно што се показало као јако интерсантно посетиоцима јесте активни туризам, тако да су им доступне бициклистичке, пешачке и планинарске стазе, али и адреналиснки садржаји. Увек понављамо да Златибор није само центар, већ подразумева огромно пространство које заиста вреди видети и посетити. Златибор су и село Сирогојно, Гостиљски водопади, Стопића пећина, живописна села Семегњево, Љубиш и Јабланица. Богато културно-историјско наслеђе, манастири и цркве брвнаре имају посебну драж", каже Живановић.


За сада су велика интересовања за летовање у Србији. На Златибору посетиоце очекују интресантни садржаји, који су прилагођени како за децу тако и за одрасле.


„Оно што нас посебно радује је и отварање хотела и нових угоститељских објеката. Један од тих је и хотел у строгом центру Златибора на самом шеталишту на Краљевом тргу, са велнес центром на преко 4.000 квадратних метара што ће свакоко подићи нашу туристичку понуду”, рекао је Живановић.


Према његовим речима највећа посета је викендом, када се бележи око 20.000 туриста, а надања су да ће од јула у континуитету до краја августа дневно бити до 30.000 посетилаца дневно.
„Од прошле године бележимо пад броја страних туриста што је и за очекивати, али невероватан раст домаћих. Ми смо прошле године остварили 350.000 ноћења. Чим нам епидемиолошка ситуација дозволи, а сматрамо да ће већ на лето се стање нормализовати и да ће нам бити омогућено да организујемо и манифестације и концерти, јер је нама безбедност гостију на првом месту”, казао је Живановић.


Традиционално општина Чајетина и туристистичка организација дају подршку Скијалиштима Србије и заједно су обележили почетак туристичке сезоне на Торнику.


„Као и претходних година, и ове летње сезоне организујемо промотивне викенде , током којих ћемо одобравати 20 одсто попуста, на цену карата. Зимска сезона је протекла одлично, трајала је 95 дана, око 70 хиљада скијаша прошло је кроз центар Торник и заиста смо веома задовољни како је протекло. Претходна летња сезона је заиста била показатељ да и у тешким условима епидемије можемо да одржимо туристичку сезону у Србији. Имали смо посету три пута већу у односу на претходну летњу сезону. Све епидемиолошке мере су строго биле поштоване и током летње и зимске сезоне”, рекла је Ана Јовановић, руководилац сектора за маркетинг Скијалиште Србије.


РИНА

 


17.06.2021.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO