Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Јутро након јаке експлозије у Чачку: Евакуисани грађани из 150 кућа, стакло на све стране, забрањен приступ војној фабрици (ФОТО)(ВИДЕО)


Чачак - Још једна бесана ноћ је иза Чачана, мештани који живе у близини војне фабрике су евакуисани на сигурно. Након експлозије која се догодила око 20 часова, оне се више нису понављале. У околним домаћинствима од силине удара попуцала су стакла на прозорима.

 

"Све се затресло, а онда су се сручили прозори и врата се отворила. Деца су почела да плачу, заиста смо били уплашени. Опет нам се дешава исто, али никад не можемо на тако нешто да се навикнемо. Не осећамо се безбедно. Надамо се да ће надлежни успети ово коначно да реше, не можемо наставити живот у константном страху од експлозија", рекао је Ненад Деспотовић који живи у близини војне фабрике Слобода.

 

Према првим претпоставкама експлозија се догодила у магацину барута. Друга смена је радила у фабрици, а запослени су на време евакуисани. Троје радника задобило је лакше телесне повреде.

 

 "Оно што је најважније јесте да нема људских жртава. Процењивили смо опасност и наредили евакуацију из превентивних разлога, пошто је дошло до неколико мањих пожара око самог места детонације. Ватрогасне екипе су успеле да локализују ватру, па се очекује да се мештани врате у току дана својим кућама. Њих око 35 лица од којих је 7 деце смештено је у хотел, а укупно је евакуисано 150 домаћинства, већина њих смештена је код пријатеља и рођака. Сада је ситуација стабилна, грађани немају разлога за панику, али у току дана биће извршене додатне истраге о узроку ове експлозије", изјавио је за РИНУ градоначелник Чачка, Милун Тодоровић.

 

Током ноћи круг фабрике надлетали су у војни дронови, а у Слободу је стигао и министар одбране Небојша Стефановић. Компанија Слобода још увек није објавила званично саопштење везано за овај акцидент.

 

РИНА


20.06.2021.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO