Ови чачански спортисти су неприкосновени у кајаку: На државном првенсту окитили се златном медаљом у тимским тркама на хиљаду метара

Чачак - Чачак није само град кошарке, већ се можемо поносити успесима из разних спортова. Томе сведоче и млади чачански кајакаши из Кајак клуба “Чачак”, који су на недавно одржаном Првенству државе освојили прво место у категорији пионира на дивљим водама у дисциплини СПУСТ КЛАСИК. Првенство државе за 2021. годину одржано је на реци Ибар код Бука Грмчић, а пионири су се тркали на стази у дужини од једног километра. Међу седам клубова, Чачани су били најбољи и доминирали у конкуренцији 19 пионира. Сва тројица освојила су медаље у појединачним такмичењима, а врхунац је била победа Чачана и у тимским тркама по 3 кајакаша, у којима су Илија, Алекса и Милош победили све екипе других клубова.

То је био повод да их прими градоначелник Чачка Милун Тодоровић, заједно са помоћником Мирославом Петковићем, како би им честитали на историјском успеху овог спорта за Чачак, и разговарали на тему како би Град могао да помогне у промоцији кајака.

09.07.2021.


Fotografije