Policajac iz Policijske uparve u Boru uhapšen je zbog odavanja informacija o nestaloj Danki     ·     Specijalistički timovi ušli u jezivi tunel u potrazi za Dankom iz Bora: Za njom tragaju više od 70 sati (FOTO)     ·     Težak sudar dva putnička vozila i jednog teretnjaka: Delovi rasuti po kolovozu u naselju Mrčajevci kod Čačka (FOTO)     ·     Beživotno telo muškarca pronađeno u uvali na poznatom hrvatskom ostrvu     ·     Ide na remont: Zlatiborska Gold Gondola tokom do 18. aprila radiće samo vikendom, vrši se servis stubova     ·     Kupci stižu iz čitavog sveta, svi žele srpske rasne pse: Radojevići iz sela Šume kod Topole od nemačkih ovčara prave šampione, potrebno je puno vremena i truda (FOTO)     ·     Izgradnja Moravskog koridora teče po planu     ·     Ogromna zaplana marihuane u Rožajama: Pronašli 40 kilograma droge u napuštenom objektu pored magistrale (FOTO)     ·     Gašić stigao kod kuće gde je Danka (2) nestala     ·     Katolici i protestanti obeležavaju Veliki petak     ·     Gradovima i opštinama sredstva za inovativna rešenja u saobraćaju, akcenat na bezbednost dece     ·     Zablistaće novi prozori i vrata u Čačku: Preko 200 gradjana potpisalo ugovore o realizaciji mera energetske efikasnosti, a ovo je samo početak (FOTO)     ·    


Autor: RINA.rs


Ови чачански спортисти су неприкосновени у кајаку: На државном првенсту окитили се златном медаљом у тимским тркама на хиљаду метара


Чачак - Чачак није само град кошарке, већ се можемо поносити успесима из разних спортова. Томе сведоче и млади чачански кајакаши из Кајак клуба “Чачак”, који су на недавно одржаном Првенству државе освојили прво место у категорији пионира на дивљим водама у дисциплини СПУСТ КЛАСИК. Првенство државе за 2021. годину одржано је на реци Ибар код Бука Грмчић, а пионири су се тркали на стази у дужини од једног километра. Међу седам клубова, Чачани су били најбољи и доминирали у конкуренцији 19 пионира. Сва тројица освојила су медаље у појединачним такмичењима, а врхунац је била победа Чачана и у тимским тркама по 3 кајакаша, у којима су Илија, Алекса и Милош победили све екипе других клубова.

То је био повод да их прими градоначелник Чачка Милун Тодоровић, заједно са помоћником Мирославом Петковићем, како би им честитали на историјском успеху овог спорта за Чачак, и разговарали на тему како би Град могао да помогне у промоцији кајака.

"Ово је први пут да млади кајакаши донесу овако значајну медаљу у наш град и ми ћемо им се сигурно одужити за њихове успехе. Трудићемо се да помогнемо и финансијски, и организационо. Сада већ размењујемо наше идеје и њихове потребе. Ови младићи су пример како би требало одрастати, одлични су ђаци и одлични спортисти, и то јесте прави начин размишаљања, али и начин преношења поруке другима, јер веома је важно да се млади баве спортом, да уживају на реци… На нама је да унапредимо све што је у нашој моћи да Морава буде што боље место за њихово такмичење. Сигуран сам да ћемо убрзо испунити сва њихова очекивања", реко је Тодоровић.

На пријему код градоначелника били су кајакаши Илија Клеут, Алекса Милуновић, Милош Новаковић и њихов тренер Зоран Новаковић, као и Милован Ерић, селектор свих селекција у Кајак клубу “Чачак”.

Жеља ових младића је да се кајак у граду још популаризује, а како им је рекао градоначелник Тодоровић, они су то управо учинили својим великим успехом.


РИНА


09.07.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO