Прахово је наша најзначајнија лука будућности на простору Србије: Значајан индустријски капацитет, само у овом тренутку има преко хиљаду запослених са платом између 600 и 650 евра

Прахово - Радови на модернизацији луке Прахово крећу у септембру, а пуну функционалност овe најважнија српска лука на Дунаву очекујемо током 2024. године, најавио је министар грађевинарства, саобраћаја инфраструктуре Томислав Момировић.  

“Луке су будућност саобраћаја, а Прахово је наша најзначајнија лука на простору Србије. У септембру крећемо у прве радове и очекујемо да до 2024. године завршимо цео комплекс са модерном инфрасtруктуром и складиштима и везама са копненим саобраћајним коридорима. Kада завршимо модернизацију луке Прахово, она ће да има три пута већи капацитет у пријему робе него данас. Прахово има и значајан индустријски капацитет, а само у овом тренутку има преко хиљаду запослених са платом између 600 и 650 евра. Сви знате да је план Владе и председника републике да се плате у наредних пет година повећају на 900 евра и са овим инвестицијама стичемо услове да реализујемо тај циљ”, рекао је министар Момировић.

10.07.2021.


Fotografije