На мосту преко Саве примењујемо најсавременију технологију у изградњи мостова: Од Београда до Сарајева на само пет сати вожње

Сремска Рача – Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић састао се данас у кампу компаније Ташијапи код радова на деоници Сремска Рача - Кузмин са власником компаније Емрулахом Туранли и регионалним директором Амирмехдијем Асгхари. Момировић је том приликом на састанку истакао, да му је задољство што се састао са човеком који има изузетну репутацију у свету грађевинских инвеститора и замолио читав тим Ташијапија и ЈП ''Путеви Србије'' да се рад на овом пројекту настави одличном динамиком, каква је тренутно.


Момировић и Туранли су се потом упутили на градилиште моста преко реке Саве код Сремске Раче на аутопуту Кузмин – Сремска Рача, на коме се, како је поменуто на састанку, од почетка градње радови обављају квалитетно, уз употребу нових технологија и задовољавајућом динамиком. У току су бетонски радови на изради доњег и горњег строја моста преко реке Саве, на главној и прилазним конструкцијама. До сада су изграђена 33 стуба, укључујући и један речни стуб, а у току су радови на изградњи другог. Мост има око 5.500 кубика челичног материјала, који се изграђује у погонима у Истанбулу и транспортује се камионима на градилиште. Ускоро следи израда хидроизолације, асфалта и опремање моста. На мосту ће бити постављен затворен систем одводњавања, електроенергетске и телекомуникационе инсталације.

10.07.2021.


Fotografije