Од џиновске штуке остала је само глава: Томо и другари упецали несвакидашњи риболавчки трофеј, па направили гозбу за читаву кафану (ФОТО)

Чачак - Тројица риболоваца из Чачка у језеру Међувршје код Овчар Бање упецали су прави капитални примерак - штуку тешку чак 14, 5 килограма. Према доступним подацима највећи примерак ове рибе до сада упецан је у Русији и био је тежи само за килограм, што значи да је ова српска штука по величини друга у свету. Борба са речном немани трајала је дуже од пола сата и презонојила је пецароше. Али, како кажу, сваки минут вредео је труда.


"Већ 15 година пецам, а ово је дефинитивно највећи улов до сада. Другари Бели, Драган и ја као и обично заузели смо своју позицију на језеру, забацили штапове. Овог капиталца смо намамили на мали мамац и обичним кинеским штапом. Кад смо кренули да извлачимо рибу видели смо да је у питању крупан примерак, али нисмо баш очекивали оволику штуку. Једва смо успели да је савладамо, хтела је да се откине са мамца. То нисмо могли да дозволимо", рекао је риболовац Томо Бошковвић за РИНУ.

13.07.2021.


Fotografije