Njihov galop je nestvaran, a svaki košta kao suvo zlato: Dušan iz sela Brzan ima jedinstvenu farmu na Balkanu, na 10 hektara zemlje gaji jelene, srne i među njima jedan izuzetno redak primerak (FOTO)     ·     Ambasadori Frankofonih zemalja posetili Čačak i upoznali se sa programom „Čačanka rodna”     ·     Raspisani konkursi za programe od javnog interesa u omladinskom sektoru     ·     Čačanski srednjoškolci šampioni jugozapadne Srbije     ·     Mrtve i bolesne na ledjima nosio mesecima, a onda usledio hladan tuš: Bojan iz Užica je heroj kovid epidemije i umesto da ga zaposle dobio šut-kartu, sada sa bolesnim ocem živi od 10.000 dinara (FOTO)     ·     GIZ: Pomoć turizmu, ugostiteljstvu i vinarstvu od ukupno 350.000 evra     ·     Spasio je mnoge, a sada su pomogli njemu: Povređeni planinar i član Gorske službe spasavanja Srbije danas će biti otpušten iz albanske bolnice, Nikola će zauvek zapamtiti Prokletije     ·     Ponovo jezdi šinama najatraktivniji voz u Srbiji: Počela letnja sezona na Šarganskoj osmici i trajaće sve do 31. oktobra     ·     Tuga u Čačku, preminuo mladi fudbaler: Stefanu Laziću detinjstvo i blistavu karijeru prekinuo je tumor potkolenice     ·     Nema rudnike zlata, ali njen razvoj ipak u ekspanziji: Opština Ljubovija postala veliko gradilište i top turistička destinacija za samo nekoliko godina, njena sela sve su punija (FOTO)     ·     Bebi bum u srpskom gradu, ovako se bori protv bele kuge: U Užicu za 48 sati rođeno čak 18 beba, devojčice u prednosti u odnosu na dečake     ·     Plata za deficitarna zanimanja ide čak i preko 1.000 evra     ·    


Autor: RINA.rs


Полетео први авион из Лађеваца за Солун: Срби резервисали карте на време да би брже стигли на грчко приморје, лет попуњен 70 одсто (ФОТО)(ВИДЕО)


Краљево – Са аеродрома „Морава“ у Лађевцима у 13 часова полетео је први авион Ер Србије на релацији Краљево-Солун-Краљево, а летови ће трајати до 24. августа.

"До Лађеваца смо стигли аутомобилом и даље настављамо за Солун авионом,а крајња дестинација нам је Паралија. Карту смо резервисали на време. Цена у једном правцу била је 4.000 динара, а повратна око 9.000. Лет траје око сат ипо времена и ако узмемо у обзир да нам је од Београда до Лађеваца требало око два сата, ово нам је свакако било једно од најбољих и најповољнијих решења да одемо на летовање", изјавио је за РИНУ Петар Обрадовић из Београда.

Лет ће бити организован једном недељно, уторком. Карте се могу купити на сајту компаније Ер Србија. 

Због епидемије корона вируса и смањеног интересовања претходних месеци суспендовани су летови за Беч, на аеродрому у Лађевцима обавља се само ванредни саобраћај.

Током епидемије реализовани су само најављени летови, а неколико пута аеродром „Морава“ коришћен је и за транспорт ковид болесника.

"Надамо се да ће година короне бити иза нас и да ће летови са овог аеродрома бити наша свакодневица и да ћемо наставити тако где смо стали. Ми као аеедором смо спремни да прихватимо путнике и пртљаг, а данашњи дан је велики јер обележавамо поново почетак авио саобраћаја са аеродрома Морава. Лет од Краљева до Солуна је јако битна веза за наше грађане, а први лет је попуњен 70 одсто", рекао је Михаило Здравковић директор Аеродрома Србије.

Према незваничним најавама, уколико епидемијска ситуација буде дозволила, од октобра месеца поново ће бити успостављени летови од Краљева до престонице Аустрије.

Летови из ове ваздушне луке код Краљева су од великог значаја за читав Рашки и Моравички округ. Овај део Србије обилује изузетним туристичким локалитетима, а туристи их бирају управо по близини аеродрома јер је на тај начин њихово путовање много олакшано.

"Осим за туризам покретање ове авио линије свакако ће бити значајно за бројне привреднике који послују у овом крају", изјавио је Небојша Туфегџић начелник Рашког управног округа.

РИНА


13.07.2021.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO