Kuda ide ovaj svet: Dečak iz Podgorice drugo maloletno lice ucenjivao eksplicitnom fotografijom, podneta krivična prijava     ·     Dečak preminuo posle incidenta u školi     ·     Uhapšen muškarac zbog bacanja molotovljevog koktela na lokal u Prokuplju     ·     Ova škola od dece pravi srpske domaćine: U Svilajncu đaci imaju farmu svinja i goveda, proizvode svu hranu koju jedu a ostane i za prodaju - veliko bravo (FOTO)     ·     Danas isplata učeničkih i studentskih kredita i stipendija     ·     Održana 53. smotra recitatora „Pesniče naroda mog”     ·     Pogodjen avion, piloti se padobranom spustili u Konjeviće kod Čačka: Čitavo selo tada je tražilo vozače neprijateljskih letelica, meštani pregledali svaki metar     ·     Ovo su ključni momenti u nestanku male Danke iz Bora     ·     Paklicama cigareta daju potpuno novi život i upotrebnu vrednost: Nesvakidašnja reciklaža u Aranđelovcu, hipoterapija od koristi i za osobe sa invaliditetom (FOTO)     ·     Otac i sin iz Crne Gore napadnuti u Italiji, razbojnici im oteli sat vredan 20.000 evra     ·     Rekao da ide do toaleta i pobegao iz Prekršajnog suda: Uhapšen muškarac u Kragujevcu koji se uspeo da umakne policiji     ·     Ekološka katastrofa na srpskoj granici: Danonoćno gori divlja deponija u mestu Mostine kod Rožaja, meštani jedva žive i dišu od smrada     ·    


Autor: RINA.rs


Корона не јењава у Чачку: Поново двоцифрен број заражених, апелује се на вакцинацију младих


Чачак - На ковид одељењима у оквиру Опште болнице Чачку хоспитализованo је 7 пацијентa, нема пацијената у респираторном центру. 

У протекла 24 часа био је пријем 2 пацијента, а отпуста пацијената није било.

Од 143 узорaка из Чачка позитивних je 11, из Горњег Милановца од 16 узорка позитивних је 2, из Лучана од 10 узорaка позитивних нема и из Ивањице од 12 узорака позитивних нема. Укупно 13 позитивних од 181 узорка.

За последња 24 часа у пријемно – тријажној амбуланти Опште болнице Чачак, са симптомима и знацима ковид инфекције било је 20 прегледа, од чега је 18 првих прегледа.

Пункт за имунизацију у Дому културе ради у две смене и грађани долазе без позива. У протеклих 15 дана дневно се вакцинише између 100 и 150 лица.

„Долазе нам људи и из Федерације и Републике Српске. Студенска омладина не у довољном броју, претпостављамо да су се они вакцинисали у градовима где студирају. У Школском диспанзеру вакцинишемо децу школског узраста и ту имамо око стотинак деце. У Чачку је одраслог становништва вакцинисано око 42. 000, мислим да је то негде 45 одсто. Једно време смо били у врху републичког просека, сада је то нешто успорено. Грађани се опуштају и можда то направи у будућности проблем. Са теренским екипама обишли смо сваку месну заједницу и свако ко је желео је вакцинисан. Сада крећемо у нове акције где ћемо апеловати на младе да не би на јесен имали проблема”, казао је др Александар Пајовић, директор Дома здравља у Чачку.

РИНА


14.07.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO