Још увек страхујемо од неексплодираних бомби: Мештани села Осоница код Ивањице нису мирни иако је од бомбардовања прошло двадесет година

Ивањица –  Иако је од НАТО бомбардовања прошло преко двадесет година, мештани ивањичког села  Осоница сматрају да и даље нису потпуно безбедни. Војни објекат који се налази на брдо званом Наочари био је бомбардован, а житељи тврде да се на том тлу још увек налазе средтсва која нису експлодирала и представљају опаснот за здравље и безбедност.

"Те мартовске вечери седели смо у дворишту, чули смо прво ненормалан звук, као да се пробија звучни зид. Тог тренутка у целој Ивањици нестало је струје  и тада је одјекнула прејака детонација. Небо се није видео, око касарне је био дим а из њега избијала ватра. Јасно нам је било да је погођен војни објекат и да од њега није остало ништа. Прва ракета која је пала, погодила је право у центар и све сравнила, а касније је падало још неколико које су погађале наоколо" казао је за РИНУ, Драгојло Гавриловић, мештанин села Осоница.

14.07.2021.


Fotografije