Bombe padale kao kiša, jedna od glavnih meta bilo je ovo mesto: Nema stajanja ni po aprilskom snegu, vrši se razminiranje aerodroma Ponikve kod Užica (FOTO)     ·     Vučević: Na vojnoj vežbi Vihor 2024. preko 2.000 pripadnika Vojske Srbije     ·     Velike gužve na biralištima u Hrvatskoj     ·     Nevreme odnelo krov, ali ove godine spremno da primi mališane: Najbolji đaci iz Priboja i Prilužja sa Kosova, kao i osobe sa invliditetom imaće besplatno letovanje (FOTO)     ·     Plati, pa se klati: Od sada javna imovina oštećena u saobraćajnim nezgodama popravlja se o trošku lica koje ju je izazvalo, nova praksa JP Gradac     ·     Vozaču golfa se bore za život, dok su svi ostali stabilno: Šest osoba je povredjeno u sinoćnom udesu saniteta i putničkog auta kod Priboja     ·     Karambol kod Topole, sudar tri vozila u selu Desimirovac: Dve osobe povređene, jedno lice hitno prebačeno u kragujevačku bolnicu     ·     Incidenti ispred Kliničkog centra, građani naslino ulaze i napadaju zaposlene: Hitno potrebna policijska patrola koja će tokom noći da dežura ispred ove ustanove     ·     Uvek prvi na liniji odbrane Lima od smeća: Pribojski ekolozi čiste gomile otpada nakupljene na lančanicama, ružne slike sa lepe reke postaće prošlost     ·     Uleteli specijalci po nalogu i izvršili pretres: Uhapšena direktorica Agencije za sprečavanje korupcije u Crnoj Gori     ·     Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić (2) stigli u tužilaštvo     ·     Učenica iz Srbije povređena u saobraćajnoj nezgodi na ekskurziji     ·    


Autor: RINA.rs


Преко хиљаду радника у ноћној смени на Моравском коридору: Изградња деонице од Краљева до Чачка у пуном јеку, на читавој траси чак 74 градилишта (ФОТО)(ВИДЕО)


Kраљево – Изузутно високе температуре условиле су промене смена на изградњи Моравског коридора на Сектору три од Адрана до Мрчајеваца. Како би рaдници избегли највеће врућине ради се ноћу, а месец дана након почетка радови се одвијају предвиђеном динамиком. Кључни радови се изводе од 16 часова а радови који су најосетљивији због технологије материјала, изводе се у периоду од 23 сата до 5 сати ујутру.

,,Моравски коридор се шири и полако излази из оне зоне од Појата до Крушевца. Стално причамо колико ће он бити значајан за економију земље, када са једне стране спојимо Крушевац с Чачком, тих 110 километара и изградимо најмодернији ауто-пут не само у Србији, него у овом делу Европе. Овај коридор ће бити стуб и кичма економије, повезиваће пола милиона људи, овде имамо највише средњих и малих предузећа која ће добити додатну подршку'' рекао је министар саобраћаја Томислав Момировић, који је обишао раднике најтоплијег јулског дана.

Тренутно на Сектору 3 изводе се радови на припреми изворишта материјала, рашчишћавању трасе аутопута, као и изради шипова на мосту преко Западне Мораве на  82. километру у Адранима код Краљева.

,,Овде имамо преко 1600 људи, до краја августа очекујемо да буде 2000 људи, а у наредних осам месеци преко 3000 људи. Желимо да поставимо потпуно нове стандарде извођења радова, да до краја децембра 2023. године завршимо овај коридор'' додао је Момировић.

Министар је похвалио компанију Бехтел истичући да способност за организацију ноћног рада је показатељ шта је држава имала као намеру, када је желела управо њих да доведе на овај пројекат, а то је довођење нових видова организовања и извођења радова и прилика да српске грађевинске компаније уче од њих.

,,Максимално смо интезивирали радове на првом сектору од Појата до Крушевца и отпочели смо радове од Краљева према Чачку. Ми у овом тренутку на читавој траси Моравског коридора имамо 74 градилишта. Због високих температура и технологије посла, ми смо били принуђени заједно са извођачима да део радова пребацимо у ноћну смену. У овом тренутку на читавом Моравском коридору имамо 16 градилишта која раде у ноћном  режиму радова'' казао је директор Коридора, Александар Антић.

РИНА

 


15.07.2021.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO