Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·     Deda prebio maloletnu unuku u Beogradu: Naneo joj teške telesne povrede, preti mu 10 godina robije     ·     Drastična promena vremena utiče na kardiovaskularne pacijente     ·     Zoranu Maksimoviću „Zlatna buklija” i nominacija za Gran pri nagradu publike     ·     Užas u Beogradu: Tramvaj oborio ženu na autokomandi     ·     Uhapšen glumac Sergej Trifunović u Beograd: Kupovao marihuanu u Beogradu     ·    


Autor: RINA.rs


Топола доказала да је неприкосновен пољопривредни крај: Рекордна сума уложена у субвенције, до сада за подстицаје конкурисало 130 пољопривредника


Топола – Општина Топола ове  године определила је за субвенције у пољопривреди рекордну суму новца, а у питањуз је 17 милиона динара. Конкурс за разне врсте подстицаја расписан је у мају, и до сада се пријавило преко 130 пољопривредника.

„Пољопривреда је наша главна грана развоја, па ћемо се трудити да мере подстицаја у наредном периоду буду још веће. Све ове мере подстицаја немају везе са републиком тако да пољопривредници који код нас остваре подстицаје немају препреке да конкуришу за државне мере“, изјавио је председник општине Топола, Игор Петровић.

Ово није једина врста подстицаја, јер општина Топола расписује још две посебне групе за које пољопривредници такође могу конкурисати. Укупан износ подстицајних средстава у овом првом пресеку је око четири милиона динара.

„У првом кругу, највише је било захтева за прихрану пчела, такође смо имали и захтеве за набавку сточне хране, вештачко осемењавање, копање бунара, инвестиције у пластенике а имаћемо и посебан конкурс за осигурање и за сеоски туризам“, казао је Милан Јокић, испред агенције за рурални развој општине Топола.

Златко Миловановић из села Белосавци се определио за инвестиције у физичку имовину, па ће средства која је добио на конкурсу усмерити за копање акомулације за воду.

„Живео сам 30 година у Београду, ове године сам се вратио на своје имање и добио сам прилику да ископам један велики базен где ми извире вода. То је парцела 64 ара и гледаћу како то да употребим на прави начин. Већ ове године имам једну парцелу где је засађена паприка тако да ћу то искористити паметно. Први пут сам конкурисао, са оваквим подстицајима се нисам срео до сад, тако да значи доста, то је била инвестиција од 200.000 динара и када општина врати 100.000 то није занемарљиво“, рекао је Миловановић.

Конкурс је отворен и даље, тако да се из локалне самоуправе надају да ће у наредним месецима бити још више захтева за различите врсте подстицаја у пољопривреди.

РИНА 


15.07.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO