Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije     ·     Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni     ·     Danas isplata redovne naknade za nezaposlene     ·     Sneg paralisa Hrvatsku: Delovi autoputeva osvanuli pod snegom     ·     Devojčica (12) teško povredjena na hipodromu u Beogradu prevezena u Tiršovu     ·     Gorsko jezero usred borove šume, prirodna oaza o kojoj se malo zna: Meštani pripremaju pravo veselje za 1. maj, sa pečenjem i trubačima- tipično po srpski (FOTO)     ·     Mašinovodja spasio psa sigurne smrti     ·     Počela sednica Saveta bezbednosti UN: Vučić predstavlja Srbiju     ·     Ovo je zvanično najlepše selo u Evropi i ima najstariju apoteku: Olimje u Sloveniji krije nestvarne predele, monasi u zamku starom 1.000 godina se i danas bave medicinom (FOTO)     ·     Ne žele da plaćaju ulaz u prirodu koja im je u blizini kuća: Obustavljena naplata taksi u NP Tara ali samo za vozače koji imaju užičke tablice     ·     Drogiran seo za volan škode, pa dao gas: Gornjomilanovčanin poslat na trežnjenje zbog konzumiranja kokaina tokom vožnje     ·     Sve je nestalo za par sati,gradili smo ga volonterski i uložili puno truda i rada: Potresne slike sa lica mesta, od planinarskog doma kod Tutina ostalo samo zgarište (FOTO)     ·    


Autor: RINA.rs


Пламен и даље букти у селу Рутоши код Нове Вароши: Ватрогасци се сатима боре са пожарима, јак ветар шири ватру и отежава гашење (ФОТО)(ВИДЕО)


Нова Варош – Пожари који од јуче букте у нововарошком селу Рутоши ни данас не јењавају. Јак пламен и даље је присутан на две локације: Јастребици и Бакиној Бари.

На терену је неколико десетина ватрогасаца, а у помоћ су притигле и екипе из Ужица, Крушевца и Крагујевца. Они се већ сатима боре са ватреном стихијом и то у веома неприступачним шумским условима.

Гашење ватре отежава  јак ветар који шири пожар и не дозвољава ватрогасцима да приђу најкритичнијим тачкама.  До сада је захваћено око 80 хекатра шуме, потрврђено је за агенцију РИНА.

У помоћ ватрогасцима притекли су и радници ЈП „Србијашуме“.

Пожар је са неколико страна успешно локализован, али због неповољних временских услова још увек постоји велика опасност да се прошири.

Место пожара посетио је и министар Александар Вулин. Он је истакао да уколико буде било неопходно да ће на лице места доћи и припадници Војске Србије да помогну у гашењу пожара.

РИНА

 


15.07.2021.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO