Милица је прави феномен: Ова Чачанка за дан набрала невероватних 136,5 килограма малина и зарадила 15.000 динара, берачица рекордека пустоши драгачевске малињаке (ФОТО)

Лучани - Берба малина је у пуном јеку, а вредни радници још од раних јутарњих сати су међу врстама и на својим позицијама. Познато је да малинири сваке године муче велику муку како пронаћи добре бераче којих је све мање, али једном власнику у драгачевском селу Милатовићи баш се псорећило. Милица Радуловић из Чачка у малиногројима западне Србије дефинитивно је берачица рекордерка, јер је за један дан успела да набере чак 136,5 килограма малина.


"Пре сам држала рекорд од 130 килограма за дан, а сада је он оборен и набрала сам око шест килограма више. Није лако то остварити, али брање почињем ујутру у пет, а завршавам око осам сати увече. Нисам пушач и ретко правим паузе, тако да кад се све то узме у обзир резулатат не изостаје. Јако је важно и какав је малињак и колико је крупна малина, да би се оволико набрало. Не може то сваки дан", рекла је Милица за РИНУ.

16.07.2021.


Fotografije