Majka i kćerka povređene u silovitom sudaru u centru Tutina: Smrskani audi i mercedes, delovi vozila i staklo rasuti svuda po putu     ·     Jezivo nasilje u Novom Pazaru: Maskirani napadač upao u ugostiteljski objekat i nožem izbo mladića u vrat i grudi     ·     Tragičan kraj: Preminuo odbornik iz Topole koji se polio benzinom i zapalio     ·     Horor u Novom Pazaru, u pucnjavi ranjene dve osobe: Napadač ispalio hice i pobegao, povređeni odmah prebačeni u bolnicu (FOTO)(VIDEO)     ·     Čudo prirode u voćnjacima zapadne Srbije: Kod Lukića i Filipovića procvetale višnje i trešnje kao da je proleće, a ne početak jeseni (FOTO)     ·     Meci završili u nogama, ranjeni muškarac otkrio da je u njega pucano iz automobila: Detalji pucnjave u Priboju, za napadačem policija i dalje traga     ·     Naoružana i maskirana lica upala u dvorište manastira, povremeno se čuju pucnji: Eksluzivne fotografije sa Kosova iz sela Banjska (FOTO)     ·     Preko administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak nije dozvoljen ulazak na Kosovo i Metohiju     ·     Mladić iz Sjenice se utopio u Ulcinju     ·     Tanasković: Pčelarima od sledeće godine subvencije od 1.000 dinara po košnici     ·     Moguće detonacije u kamenolomu kod Kragujevca: Uništavaju se ručne bombe i privredni eksploziv oduzeti u sudskim sporovima     ·     Čuli smo pucnje, a zatim i vrisak: Pucnjava u Priboju, ispred kuće u kojoj je živeo pogođen mladić a napadač u bekstvu (FOTO)     ·    


Autor: RINA.rs


Милица је прави феномен: Ова Чачанка за дан набрала невероватних 136,5 килограма малина и зарадила 15.000 динара, берачица рекордека пустоши драгачевске малињаке (ФОТО)


Лучани - Берба малина је у пуном јеку, а вредни радници још од раних јутарњих сати су међу врстама и на својим позицијама. Познато је да малинири сваке године муче велику муку како пронаћи добре бераче којих је све мање, али једном власнику у драгачевском селу Милатовићи баш се псорећило. Милица Радуловић из Чачка у малиногројима западне Србије дефинитивно је берачица рекордерка, јер је за један дан успела да набере чак 136,5 килограма малина.


"Пре сам држала рекорд од 130 килограма за дан, а сада је он оборен и набрала сам око шест килограма више. Није лако то остварити, али брање почињем ујутру у пет, а завршавам око осам сати увече. Нисам пушач и ретко правим паузе, тако да кад се све то узме у обзир резулатат не изостаје. Јако је важно и какав је малињак и колико је крупна малина, да би се оволико набрало. Не може то сваки дан", рекла је Милица за РИНУ.


Ова сезонска радница за понос мислила је на све, па тако кантицу држи око паса како би јој обе руке биле слободне за брање, а црвених плодова унутра што више. Мотивација за овако вредан и пожртвовован рад у отежаним условима свакако је добра дневница. Она заради управо онолико колико убере, а имајући у виду њену умешност дневница је више него одлична.


"Кад сам оборила овај најновији рекорд зарадила сам за дан 15.000 динара. Рачуница је јасна јер сам се пре почетка договорила са газдом да се бере по килограму и то кошта 90 динара. Колико музике, толико и пара у мом случају. Ове године цена малина је добра, па је добра и наша дневница. Оно што ми даје додатни ветар у леђа јесте поштен газда који зна да цени мој труд, па увек кад наберем много, да ми још и леп бонус на ту цифру. Поштује мој рад и цени мене као особу и то је најважније. Тако смо задовољни и ми берачи, али и власници", каже кроз осмех Милица.


Како каже, високе температуре тешко падају, али су неизоставни реквизити у малињацима пешкири, бели шеширићи и хладна вода и тако се прилагођавају врелини. Њен темпо је јако тешко постићи, јер просечан берач може да убере скоро три пута мање. Ако на крају дана заврше на броју око 80 килограма, пун је погодак.


РИНА


16.07.2021.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO