Mesto tragedije i užasa komšije i dan danas zaobilaze: Navršila se godina dana od svirepog zločina u selu Gornja Trepča, bratoubica preminuo u ustanovi u kojoj je bio smešten (FOTO)     ·     Spomenik kulture od velikog značaja: Ovo je kuća u kojoj je rođen i odrastao jedan od najpoznatijih kompozitora u istoriji Srbije, posebno mesto u njoj zauzima klavir (FOTO)     ·     Rode u užičkom kraju ne miruju, a za doktore pune ruke posla: Bejbi bum doneo osam novih stanovnika u gradu na Djetinji     ·     Mraz desetkovao voće u ivanjičkim selima: Meštani svakog jutra sa strahom ulaze u šljivike i malinjake, koliko su niske temperature pogubne otkrivaju stručnjaci     ·     Milicija svaki dan patrolira, počinioce često uhvati na delu: Bahatim pojedincima koji prave divlje deponije mora se stati u kraj, bacaju gume, plastiku i leševe uginulih životinja bez pardona (FOTO)     ·     Požar izbio na maloj pijaci u Čačku: Zapalio se drveni objekat, vagrogasci odmah stigli na lice mesta (FOTO)     ·     Devojčicu udario automobil na Dorćolu: Na licu mesta policija     ·     U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša     ·     Silovit sudar kod Požege, na licu mesta Hitna pomoć: Sudarili se kombi i putnička vozila, na toj deonici uvek velika magla     ·     Havarija u Čačku: Odjednom se urušila ogromna količina zemljišta a na ulici krater, stanovnici u strahu (FOTO)(VIDEO)     ·     Zakucao se u prikolicu kamiona: Saobraćajna nezgoda kod Brodareva, jedno lice povređeno (FOTO)     ·     Novi detalji: Pet osoba povređeno u žestokom sudaru u Čačku, tri žene i dva muškarca primljeni u Urgentnu službu     ·    


Autor: RINA.rs


Јака киша протутњала кроз Бајину Башту: Перућац пун купача, а они најотпорнији купају се и по страховитом пљуску (ВИДЕО)


Бајина Башта - Јако невреме праћено обилном кишом, грмљавином и понегде градом погодило је у поподневним сатима Бајину Башту. Ова општина на западу Србије пуна је гостију због Дринске регате, стога плажа на језеру Перућац врви од купача који су се након пролома облака разбежали у оближње кафиће. Ипак, пљусак није спречио неколико ентузијаста да се освеже и окупају у језеру.


"Вода је феноменална, лепша него на мору. Сваке године долазимо на Перућац и ту проводимо део свог одмора. Гледамо да се тај датум уклопи са датумом одржавања великог спуста Дрином, јер је то незабораван доживљај. Надамо се само да ће време сутра бити лепше и да киша неће покварити пловидбу од Перућца до Рогачице", изјавио је за РИНУ Милош Деспотовић из Београда који на регату долази како каже, пуних 20 година.


Иначе, језеро Перућац претходне године услед епидемије корона вируса постало је једна од топ туристичка дестинација у Србији, а највећа атракција су кућице на води у којима су сви смештајни капацитети резервисани месецима унапред. Велика заинтересованост за овај крај Србије условила је и већи број инвеститора који овде улажу свој новац.


"Број смештајних капацитета у Бајиној Башти је у константном порасту. Тако да је сада више апартмана и приватних кућа у којим туристи могу да одседну. Цене смештаја су остале исте као и прошле године, у зависности од локације и врсте апартмана зависи и количина новца коју морате да издвојите, али свакако приступачна је за сваки џеп. Цене смештаја за Регату се крећу у распону од 800 до 4.800 динара по особи за дан, у зависности од претходно поменутих фактора. Све информације се могу се могу добити контактирањем Туристичког инфо-центра у Бајиној Башти“, рекао је Синиша Спасојевић из ТО Тара-Дрина.


РИНА


16.07.2021.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO