Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Компанија Форверк у Чачку дуплирала производњу: Већ су реализовани планови предвиђени за чак три наредне године, а до сада запослено 700 људи (ФОТО)


Чачак - Пандемија корона вируса није смањила обим производње у погонима немачке компаније Форверк у Прељини. У претходним месецима она је дуплирана, а развојни иневстициони планови пројектовани за 2024. годину већ су реализовани.


„Запослили смо скоро 700 људи у све три фирме. Овде послују три правна лица, а што се тиче планова већ jе реализован бизнис план за Форверк аутотек, у питању је инвестиција у запошљавању људи, а дефинитивно планови су да наставимо са растом, да се купују нове машине, да се запошљавају нови људи, тако да настављамо тим путем”, рекао је за РИНУ Ненад Меденица, генерални директор компаније „Forverk - Eldizi” у Србији.


На површини од 45.000 квадратних метара подигнута је једна од најсавременијих фабрика у свету у области аутомобилске индустрије укојој се производе аутомобилски делови за највеће брендове као што су „Folksvagen”, „BMW” и „Daimler”.


Немачки гигант који постоји већ два века, овде је инвестирао 60 милиона евра и уз снажну подршку Владе РС и града Чачка створио шансу за запослење чак 1000 радника.


Отварањем ове фабрике омогућено је запошљавање младих који су већ били близу одлуке да оду из свог родног града.


„Као и већина младих људи у Србији, размишљао сам о томе да нађем посао у иностарнствум, али када се отворила ова фабрика, видое сам то као нову прилику коју сам искористио и задовољан сам” рекао је Никола Грбић, оператер.


Слађана Радојичић објаснила је да јој је важно то што јој је редовна плата јер је самохрана мајка, каже да су услови добри, сваки прековремени сат је плаћен.
Осим добрих услова рада и редовних зарада, веома важна је и могућност напредовања што запослене додатно мотивише.


„Почео сам као оператер у производњи, после три месеца сам посао тим лидер, а након три и по године, у последњих шест месеци обављам посао процесног техничара, тако да, фирма је млада, поред сигурне плате, нуди опцију напредовања, јер свако ко хоће да у чи и ко је спреман да се докажеза њега има простора”, појаснио је Иван Спалевић, процесни техничар.


Изградња аутопута Моравског коридора и отварање аеродрома Морава, немачког инвеститора опрделили су да размишља и отварању нових погона.


РИНА


17.07.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO