Drama na ulicama Novog Pazara: Mladić bežao od policije pa udarao u parkirane automobile, tokom filmske potere iz vozila izbacio nož     ·     Srbin sa međunarnodne poternice Interpola uhapšen na crnogorskoj granici: Osumnjičen za trgovinu drogom, određuje mu se ekstradicionog pritvor     ·     Dečak (5) se ugušio čepom od soka u hraniteljskoj porodici: Horor kod Kučeva     ·     Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Divan primer sloge u selu Osoje kod Prijepolja, po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)     ·     Vučić avionom Er Srbije stigao u Mostar: Započeo dvodnevnu posetu BiH     ·     Muškarac (67) namamio devojku (19), pa je uz pretnju nožem satima silovao     ·     Lučanski većnici usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova     ·     Prvi čovek RHMZ otkriva: Sve spremno za ovu protivgradnu sezonu, 13 radarskih centara dežura dan i noć     ·     Učenik (13) ubo drugara u glavu u školskom dvorištu: Užas u Beču     ·     Ovako se voli svoj grad, bravo ljudi: Preko hiljadu volontera u Svilajncu čistili divlje deponije na čak 50 lokacija (FOTO)     ·     Sprečene tempirane bombe na ulicama Prijepolje i Priboja: Zaustavljeni mrtvi pijani vozači, odmah privedeni na trežnjenje     ·     Biciklistu udario kombi, poginuo na licu mesta     ·    


Autor: RINA.rs


У Ивањици од света одсечено око 100 кућа: Алармантне слике стижу из села Вучак подно Голије, бујични потоци потпуно уништили локалне путеве (ФОТО)(ВИДЕО)


Чачак – Невреме које је претходних дана захватило Западну Србију највише проблема направило је на територији општине Ивањица. У селима подно планине Голија излили су се бујични потоци и изазвали потпуно уништење локалне путне инфраструктуре. У селу Вучак одсечено од света је око стотину домаћинстава.

„Сваке године нам се дешава исто и то у летњем периоду када се највише ради и када воће и поврће мора да буде довежено до купаца, а ми не можемо ни да изађемо из куће од потопа. У селу живи дванаесторо деце узраста до две године, али има и старих и болесних и тотално смо немоћни. Вода се излила и однела путеве, може да се креће али и то врло тешко само тракторима, али ни те машине не могу да прођу без оштећења кроз те баре и рупе. Оно што смо успели да оберемо од малина сада немамо како да транспортујемо до купаца, а село Вучак је иначе једино село у Ивањици које нема ни метар асфалта“, рекао је за РИНУ мештанин Драган Грујовић.

Механизација је већ послата на терен, али ситуацију додатно могу да отежају нове највљене падавине. Непроходно је осам путних праваца.

"Стање на терену није нимало добро, плаши нас  што су најавили поновни пљусак што би могло да докрајчи оно што смо санирали до сада. Стање у селима Глеђица, Вучак и Братљево је критично, и тренутно смо послали механизацију да рашчисте најкритичније тачке на путевима у тим селима, трудимо се да путеве одржавамо проходним, што нам је сада приоритет", казао је Момчило Митровић председник општине Ивањица.

Поједина села остала без воде

Због изливања реке Моравице дошло је до квара и на магистралном цевоводу у месту Међуречје, где због смањеног дотока воде мештани Ивањице на вишој надморкој висини немају воду.

"Целокупно водоснабдевање на територији града је умањено за 50 одсто. Несташице су највише осетила домаћинства у вишим пределима наше општине. У помоћу су нам притекле суседне општине Чајетина, Ариље и Лучани које су послале своје цистерне и мештани сада користе ту воду, али апелујемо на грађане да је рационално користе  како не би дошло до озбиљнијих рестрикција и надамо се ће ускоро бити саниран и тај проблем", додао је Митровић.

РИНА


20.07.2021.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO