Момировић у Табановцима обрадовао возаче, сада јефтиније могу до Грчке: Уручене картице за бесплатну путарину кроз Северну Македонију (ФОТО)

Mинистар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић заједно је са министром саобраћаја и веза Северне Македоније Благојем Бочварским на граничном прелазу „Табановцe“ грађанима Србије који путују кроз Северну Македонију уручио електронске картице за бесплатну путарину на ауто-путу „Пријатељство“ до границе са Грчком.

“Недуго после нашег састанка на Брду код Крања, ево нас овде у Табановцима, на задовољство свих нас. Као што сам истакао и тада, истичем и сада – Република Србија даје огроман значај односима са Северном Македонијом. Ово је било нарочито видљиво у околностима светске пандемије, када је Србија показала спремност да храбро стоји уз своје суседе, а тако ће бити и убудуће. У знак захвалности, Влада Северне Македоније одлучила је да грађанима Србије омогући бесплатно коришћење путева у току предстојеће сезоне. У име свих грађана Србије желим да се захвалим Влади Северне Македоније на данашњем уручивању смарт картица и на томе што цело ово лето можемо да користимо њихове путеве“, изјавио је Момировић.

20.07.2021.


Fotografije