Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Живот у прашини и рупама: Мештани Горње Горевнице због изградње аутопута живе у тешким условима, на помолу и решење проблема


Чачак – Мештани села Горња Горевница код Чачка месецима уназад суочавају се са великим проблемом, јер машине које раде на изградњи деонице аутопута од Прељине до Пожеге чак неколико стотина пута дневно пролазе поред њихових кућа. На тај начин уништен им је локални прилазни пут, али и дворишта им се, како кажу, не виде од прашине.

"Најмање 200 камиона данас прође нашим локалним путевима. Иза себе остављају рупе и облаке прашине. Највероватније је проблем што се много товари на камионе, а сваки је тежак преко шездесет тона и то не може да издржи ниједан пут. У двориште не можемо да изађемо док се смена не заврши, сво воће и поврће нам је обелело. Слике су заиста катастрофалне. Јасно је да мора да се ради, али само је потребно да се мало поведе рачуна о томе шта ће остати након завршених радова“, рекао је Душко Недељковић, мештанин села Горња Горевница.

Мештани су до центра града некада путовали 15 минута, а сада њихова вожња траје три пута дуже. Са камионима се тешко мимоилазе али и због лошег разваљеног асфалта морају да пазе куда се крећу точкови њихових аутомобила.

"Ја сам пре месец дана налетео на рупу и ударио аутом, имао сам трошак од триста евра јер сам откинуо комплетан предњи трап на возилу. Најгора је прашина јер од ње све се у нашим домаћинствима бели, тешко се дише, боле очи сваки дан кад видите исту слику", казао је Милан Танасковић.

Надлежни понудили преко потребно решење

Суочени са великим проблемом мештани Горње Горевнице су блокирали пут и нису дозволили пролаз камионима, након чега су са представницима кинеске компаније, Путева Србије“, ЈП „Градац“, саобраћајног инспектора за локалне путеве одржали састанак како би пронашли потенцијално решење.

Локална самоуправа ће затражити од полиције да појача контролу на поменутим саобраћајницама, док су представници кинеске компаније нагласили да ће за своје возаче организовати нове обуке, уколико процене да је то потребно.

Они су додали да ће радови који захтевају транспорт робе кроз села бити завршени до краја августа, после чега ће у потпуности санирати оштећења која су настала.

Локлане путеве у селима у околини Чачка обишао је и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Томислав Момировић истичући да ће све бити враћено у стање пре почетка радова.

„Локални путеви који су жила куцавица у селима такође су нам важни, а не само сратешке саобрћајнице. Замолио бих мештане за само мало стрпљења, јер ће за неколико месеци бити завршена деоница од Прељине до Паковрћа, након чега ће бити санирани сви локални путеви и бити у бољем стању, него пре почетка радова“, изјавио је за РИНУ Момировић.

Радови на изградњи деонице од Прељине до Пожеге су интензивирани, а број радника на градилиштима премашио је осам стотина.

РИНА

 


23.07.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO