Kuda ide ovaj svet: Dečak iz Podgorice drugo maloletno lice ucenjivao eksplicitnom fotografijom, podneta krivična prijava     ·     Dečak preminuo posle incidenta u školi     ·     Uhapšen muškarac zbog bacanja molotovljevog koktela na lokal u Prokuplju     ·     Ova škola od dece pravi srpske domaćine: U Svilajncu đaci imaju farmu svinja i goveda, proizvode svu hranu koju jedu a ostane i za prodaju - veliko bravo (FOTO)     ·     Danas isplata učeničkih i studentskih kredita i stipendija     ·     Održana 53. smotra recitatora „Pesniče naroda mog”     ·     Pogodjen avion, piloti se padobranom spustili u Konjeviće kod Čačka: Čitavo selo tada je tražilo vozače neprijateljskih letelica, meštani pregledali svaki metar     ·     Ovo su ključni momenti u nestanku male Danke iz Bora     ·     Paklicama cigareta daju potpuno novi život i upotrebnu vrednost: Nesvakidašnja reciklaža u Aranđelovcu, hipoterapija od koristi i za osobe sa invaliditetom (FOTO)     ·     Otac i sin iz Crne Gore napadnuti u Italiji, razbojnici im oteli sat vredan 20.000 evra     ·     Rekao da ide do toaleta i pobegao iz Prekršajnog suda: Uhapšen muškarac u Kragujevcu koji se uspeo da umakne policiji     ·     Ekološka katastrofa na srpskoj granici: Danonoćno gori divlja deponija u mestu Mostine kod Rožaja, meštani jedva žive i dišu od smrada     ·    


Autor: RINA.rs


Након пола века чекања Пожега коначно добија обилазницу: Изградња почиње у марту следеће године, саобраћајница од великог значаја изместиће теретна возила из центра општине (ФОТО) (ВИДЕО)


Пожега – Из године у годину, са повећањем интензитета саoбраћаја, Пожега има све више проблема због чињенице да комплетан саобраћај за Косјерић и Ваљево иде кроз сам центар града. Решење јесте изградња обилазнице у дужини од 3,8 километара, а са радовима ће се почети у марту следеће године.

„Уз изградњу аутопута од изузетне су важности обилазнице око Горњег Милановца, Ужица и Пожеге. Треба да се уради комплетна техничка документација за извођење радова и реализација саме ивестиције. Израда пројекта, експропријација земљишта. Након тога започеће радови, а то ће бити на пролеће следеће године. Чинимо све да читава Србија буде изуетно сабраћјно повезана, да се олакша грађанима. Свакако, нећемо заборавити ни изградњу и санацију локалних путева“, изјавио је министар саобраћаја Томислав Момировић приликом посете Пожеги.

Он је додао да се ради о пројекту који ће потпуно повезати Западну Србију и оживети читав крај кроз путну инфраструктуру, као што је некада то био случај у железничкој изградњом пруге Београд-Бар.

,,Наш стратешки план од кога нећемо одустати је да Ужице и Горњи Милановац крену у септембру да се раде грађевински, а Пожега да крене до марта следеће године. План генералне регулације мора да се усвоји у наредних месец дана, онда морамо да максимално убрзамо радове на идејном пројекту а онда и на пројекту за грађевинску дозволу''  казао је Момировић.

Изградњoм обилазнице око Пожеге грађани ће имати бројне бенефите. Осим што ће градско језгро бити растерећено, а теретна возила неће пролазити поред основних школа и ђака, нова саобраћајница имаће позитивне ефекте на животну средину, али и довести нове инвеститоре.

„Технички проблеми таквог саобраћаја, непосредна близина два објекта ОШ „Петар Лековић”, те бука и загађење у самом граду, коначно су препознати и у ресорном министарству, па је и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић рекао да се „Мора градити обилазница око Пожеге,” изјавио је председник општине Пожега Ђорђе Никитовић.

Приликом изградње обилазнице око Пожеге у неким елементима су потребне консултације са предузећем „Србијаводе” које се припрема да изврши уређење корита и обала реке Скрапеж.

РИНА

 

 


27.07.2021.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO