Seoba medveda na Povlen: Lovci primetili tragove krupne životinje svuda u lovištu, došle najmanje tri odrasle jedinke i njihovi mladi (FOTO)     ·     Udaren pešak na ulazu u Ivanjicu: Muškarac (60) zadobio teške povrede glave i ekstremiteta     ·     Majka i kćerka povređene u silovitom sudaru u centru Tutina: Smrskani audi i mercedes, delovi vozila i staklo rasuti svuda po putu     ·     Jezivo nasilje u Novom Pazaru: Maskirani napadač upao u ugostiteljski objekat i nožem izbo mladića u vrat i grudi     ·     Tragičan kraj: Preminuo odbornik iz Topole koji se polio benzinom i zapalio     ·     Horor u Novom Pazaru, u pucnjavi ranjene dve osobe: Napadač ispalio hice i pobegao, povređeni odmah prebačeni u bolnicu (FOTO)(VIDEO)     ·     Čudo prirode u voćnjacima zapadne Srbije: Kod Lukića i Filipovića procvetale višnje i trešnje kao da je proleće, a ne početak jeseni (FOTO)     ·     Meci završili u nogama, ranjeni muškarac otkrio da je u njega pucano iz automobila: Detalji pucnjave u Priboju, za napadačem policija i dalje traga     ·     Naoružana i maskirana lica upala u dvorište manastira, povremeno se čuju pucnji: Eksluzivne fotografije sa Kosova iz sela Banjska (FOTO)     ·     Preko administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak nije dozvoljen ulazak na Kosovo i Metohiju     ·     Mladić iz Sjenice se utopio u Ulcinju     ·     Tanasković: Pčelarima od sledeće godine subvencije od 1.000 dinara po košnici     ·    


Autor: RINA.rs


Марко је скочио са камене стене високе шеснаест метара право у Лим и постао победник: Одржано меморијално такмичење скокова у воду код Пријепоља


Пријепоље – Марко Павловић из Kрагујевца победник је такмичења у висинским скоковима у воду, “Меморијал Пајо Потежица”, одржаном у недељу на једној од најлепших пријепољских плажа Петровац. Друго место припало је Раду Шћепановићу из Kолашина, док је трећи био још један Kрагујевчанин Горан Бојић.


Са камене скакаонице високе 16 метара своје умеће показало је 13 такмичара из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Марко Павловићу је ово други тријумф на плажи крај Пријепоља, победнички пехар подигао је и 2019. године. Павловић наводи да су се скакачи ужелели такмичења, те да је најбитније да су сви безбедно извесли скокове и завршили надметање без повреда.

"Драго ми је што сам поново победио, али најдрже ми је што је све завршено како треба, јер у екстремним спортовима то је најбитније. Сви смо ми пријатељи и другари, чим се такмичење заврши ривалитет престаје", казао је Марко.


Скокови у воду, одржавају се од 1998. године а сваке године овај вид спортске манифестације постаје све масовнији и значајнији, за пријепољски крај. Тамичење “Меморијал Пајо Потежица”, носи име од 2007. године у спомен на Паја Потежицу, човека који је начинио велики подухват и од једне дивље плаже направио пристојно купалиште. Уложио је доста свог рада и труда уграђујући и део себе у Петровац.

"Нама као породици је од великог значаја што се ова манифестација одржава и што је изузетно добро посећена. Сваке године овде се окупљају најбољи скакачи из неколико земаља и показују своје умеће у скоковима у воду", истиче Душка Бајић, ћерка Паја Потежице.

Туристичка организација Пријепоље је и ове године, поред пехара, обезбедила новчане награде за прво, друго и треће место.

Иначе, скокове на плажи Петровац посматрало је неколико стотина посетилаца из Пријепоља и суседних општина.

РИНА


09.08.2021.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO