Drama na ulicama Novog Pazara: Mladić bežao od policije pa udarao u parkirane automobile, tokom filmske potere iz vozila izbacio nož     ·     Srbin sa međunarnodne poternice Interpola uhapšen na crnogorskoj granici: Osumnjičen za trgovinu drogom, određuje mu se ekstradicionog pritvor     ·     Dečak (5) se ugušio čepom od soka u hraniteljskoj porodici: Horor kod Kučeva     ·     Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Divan primer sloge u selu Osoje kod Prijepolja, po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)     ·     Vučić avionom Er Srbije stigao u Mostar: Započeo dvodnevnu posetu BiH     ·     Muškarac (67) namamio devojku (19), pa je uz pretnju nožem satima silovao     ·     Lučanski većnici usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova     ·     Prvi čovek RHMZ otkriva: Sve spremno za ovu protivgradnu sezonu, 13 radarskih centara dežura dan i noć     ·     Učenik (13) ubo drugara u glavu u školskom dvorištu: Užas u Beču     ·     Ovako se voli svoj grad, bravo ljudi: Preko hiljadu volontera u Svilajncu čistili divlje deponije na čak 50 lokacija (FOTO)     ·     Sprečene tempirane bombe na ulicama Prijepolje i Priboja: Zaustavljeni mrtvi pijani vozači, odmah privedeni na trežnjenje     ·     Biciklistu udario kombi, poginuo na licu mesta     ·    


Autor: RINA.rs


Папрене цене у Драгачеву и ове године „узнемириле" Србе: Житељи Гуче откривају колико заправо кошта ноћење са доручком у српској престоници трубе (ФОТО)


Гуча – Вест да уочи одржавања јубиларног 60. Сабора трубача цене смештаја у Гучи вртоглаво расту обишла је Србију. На неким сајтовима онe су достизале и висину од папрених неколико стотина евра за ноћ, што Драгачевци оштро демантују наглашавајући да се цене смештаја и хране нису мењале у последњих неколико година.

„Не знам коме је у интересу да нас Драгачевце представи као бахате домаћине постављајући астрономске цене и на тај начин шири лош глас и одвраћа посетиоце да дођу. Оно што је чињеница јесте да је цена преноћишта са доручком 25 евра, без доручка 20. Наравно ако је у питању породица ту су и бројне друге погодности. Храна је здрава и домаћа, особље љубазно а сви услови солидни“, изјавио је за РИНУ Радомир Ивановић испред ТО Драгачево.

Општина Гуча са околним селима има велики број смештајних капацитета, а фокус је на сеоским домаћинствима која су се преусмерила на туристичку делатност. Гостима је доступан и хотелски смештај у центру града. Након реновирања доступно је још 15 апартмана, а капацитет је 180 лежајева.   Цене су такође „пристојне“ и крећу се од 20 до максималних 40 евра.

„Током трајања Сабора трубача и у смештајним капацитетима биће испоштоване све епидемијске мере. Радници у угоститељским објектима такође треба да испоштују све потребне процедуре. Цене хране и пића у објектима, такође ће остати или исте или приближне онима од прошлих година. Без значајнијих разлика“, каже Ивановић.

Иначе, ово није први пут да се у јавности појављују информације о превисоким ценама приватног смештаја у Драгачеву. Прошлог лета, кад Сабор трубача није био ни одржан на једном сајту било је објављено да вам је за једну ноћ проведену у просечном хостелу потребно преко хиљаду евра. Власнице су тада такође биле затечене и потврдиле да се ради о огромној грешци.

"Пре пар година смо склопили уговор са једном агенцијом која је нама доводила госте за време Сабора трубача, прошле године смо тај уговор раскинули, али налог на букингу остао је код њих иако смо ми направили други. Доживеле смо шок кад смо видели колику су цену ставили. Телефон не престаје да звони, срамота ме је да изађем из куће, а ништа немамо са тим. Комшије нас питају кад купујемо џип, кад већ тако добро зарађујемо", изјавила је тада Јелена Јечменић.

Дргачевци на све ово додају да су они гостопримљиви људи и пре свега срдачни домаћини, а то пре свега могу да потврде бројни гости који се у Гучу враћају деценијама уназад.

РИНА


10.08.2021.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO