Vrane pamte lica ljudi i može se desiti da ponove svoj "napad": Dragiša je poznavalac ptica i otkriva - zašto napadaju baš u maju i ima li razloga za strah     ·     Preminuo muzičar Toni Montano     ·     Obelelo dvorište usred proleća za samo par minuta: Jak grad potukao sela u okolini Čačka i Gornjeg Milanovca, voćari sa strahom čekaju da oluja stane i obiđu zasade (VIDEO)     ·     Obećali joj posao, ukoliko im da novac: Uhapšena dva muškarca zbog krivičnog dela prevara, od žene uzeli blizu dve hiljade evra     ·     Šok prilikom izvođenja gradjevinskih radova u Kragujevcu: Pronađena velika količina neeksplodiranih ubojitih sredstava, na lice mesta odmah stigla vojska a potom su uništene bombe i granate     ·     Opasnost od odrona, ove puteve izbegavajte     ·     Podignuta optužnica protiv estradnog menadžera iz Beograda     ·     Popodne mogući ponovo pljuskovi i grmljavina sa gradom i olujnim vetrom     ·     Kiša opet pljušti, građani strahuju od novih poplava: Nivo nabujalih reka u Novom Pazaru još uvek pod kontrolom, sve su oči sada uprte u nebo (FOTO)(VIDEO)     ·     Drama na moru, troje srpskih državljana spašeno u zadnji čas medju njima bilo i dete: Isplovili kajakom kod Čanja i nisu se vraćali, sve spasilačke službe odmah alarmirane da ih traže (FOTO)(VIDEO)     ·     Sva raspoloživa mehanizacija na terenu, stalno smo na vezi sa Sektorom za vanredne situacije: Puzović poručio - u Novom Pazaru u toku infrastrukturni radovi nakon kojih će izlivanje reka postati prošlost (FOTO)     ·     Srpkinja poginula u Budvi, udarilo je auto dok je prelazila ulicu     ·    


Autor: RINA.rs


Папрене цене у Драгачеву и ове године „узнемириле" Србе: Житељи Гуче откривају колико заправо кошта ноћење са доручком у српској престоници трубе (ФОТО)


Гуча – Вест да уочи одржавања јубиларног 60. Сабора трубача цене смештаја у Гучи вртоглаво расту обишла је Србију. На неким сајтовима онe су достизале и висину од папрених неколико стотина евра за ноћ, што Драгачевци оштро демантују наглашавајући да се цене смештаја и хране нису мењале у последњих неколико година.

„Не знам коме је у интересу да нас Драгачевце представи као бахате домаћине постављајући астрономске цене и на тај начин шири лош глас и одвраћа посетиоце да дођу. Оно што је чињеница јесте да је цена преноћишта са доручком 25 евра, без доручка 20. Наравно ако је у питању породица ту су и бројне друге погодности. Храна је здрава и домаћа, особље љубазно а сви услови солидни“, изјавио је за РИНУ Радомир Ивановић испред ТО Драгачево.

Општина Гуча са околним селима има велики број смештајних капацитета, а фокус је на сеоским домаћинствима која су се преусмерила на туристичку делатност. Гостима је доступан и хотелски смештај у центру града. Након реновирања доступно је још 15 апартмана, а капацитет је 180 лежајева.   Цене су такође „пристојне“ и крећу се од 20 до максималних 40 евра.

„Током трајања Сабора трубача и у смештајним капацитетима биће испоштоване све епидемијске мере. Радници у угоститељским објектима такође треба да испоштују све потребне процедуре. Цене хране и пића у објектима, такође ће остати или исте или приближне онима од прошлих година. Без значајнијих разлика“, каже Ивановић.

Иначе, ово није први пут да се у јавности појављују информације о превисоким ценама приватног смештаја у Драгачеву. Прошлог лета, кад Сабор трубача није био ни одржан на једном сајту било је објављено да вам је за једну ноћ проведену у просечном хостелу потребно преко хиљаду евра. Власнице су тада такође биле затечене и потврдиле да се ради о огромној грешци.

"Пре пар година смо склопили уговор са једном агенцијом која је нама доводила госте за време Сабора трубача, прошле године смо тај уговор раскинули, али налог на букингу остао је код њих иако смо ми направили други. Доживеле смо шок кад смо видели колику су цену ставили. Телефон не престаје да звони, срамота ме је да изађем из куће, а ништа немамо са тим. Комшије нас питају кад купујемо џип, кад већ тако добро зарађујемо", изјавила је тада Јелена Јечменић.

Дргачевци на све ово додају да су они гостопримљиви људи и пре свега срдачни домаћини, а то пре свега могу да потврде бројни гости који се у Гучу враћају деценијама уназад.

РИНА


10.08.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO