Oduševljena sam izborom, sad znam gde ću za doček: Čačanke i Čačani u novu 2024. godinu ulaze sa Peđom Jovanovićem, 13 dana kasnije nastupa legenda - Goran Bregović     ·     Ivana se herojski bori sa dva kancera i ima da poruči samo jedno: Preventivni pregledi čuvaju zdravlje i živote, mobilni mamograf sada postavljen i ispred Doma zdravlja u Čačku     ·     Beograd je najposećenije mesto u Srbiji, a odmah zatim on: Mnogi kritikuju Zlatibor a skoro svi na njega i dalje idu, ova planina potpuno spremna za novu zimsku sezonu i obaranje rekorda (FOTO)     ·     Hvala svima: Novak je veći ćovek nego igrač     ·     Fond PIO upozorava penzionere na pokušaje prevara u vezi lažnih poziva za preuzimanje kartica     ·     Vatra progutala preko 100 kvadrata kuće: Sedmočlana porodice Spasić ostala bez krova nad glavom, od njijovog doma ostalo samo zgarište (FOTO)     ·     Veliki dan za Srbiju: Otvara se deonica autoputa do Koševa     ·     Muškarac leži glavom okrenut ka zemlji, dok mu policija stavlja lisice na ruke: Hapšenje naočigled brojnih prolaznika ispred kladionice u Novom Pazaru     ·     Jedno lice nastradalo u nesreći kod Knića, drugo teško povređeno: Ekipe kragujevačke Hitne pomoći tokom prethodna 24 sata imale pune ruke posla     ·     Snažan zemljotres pogodio Petrovac na Mlavi: Kuće se ozbiljno zatresle     ·     Trodnevna obuka za pripadnike jedinica civilne zaštite     ·     Dolijali kopači tunela u Podgorici: Uhapšena dvojica muškaraca zbog sumnje da su ukrali naočare u vrednosti skoro 47.000 evra - odrđeno im zadržavanje do 72 sata     ·    


Autor: RINA.rs


На разговору за посао вам траже да будете млади, али и искусни: Богдан из Ариља показује да је и то могуће, овако је зарадио своју прву плату (ФОТО)(ВИДЕО)


Ариље - Искуство и младост приликом аплицирања за послове више нису две неспојиве категорије, захвљаујући програму "Моја прва плата" кроз који је до сада у Србији прошло преко 8.000 људи. Већина њих добила је и стално запослење у компанијама у којима се програм спроводио, а један од њих је и Богдан Радовић из Ариља.


"Из мог искуства могу рећи да је ово најлакши начин да млади људи дођу до запослења. Пријава на програм је веома једноставна, све се врши електронски. Младим особама на овај начин пружена је шанса да стекну искуство, постану конкуретни и добију посао. То је основа за све даље у животу и једна од најважнијих ствари. Послодавци су добри и већина полазника програма на крају изрази жељу да остане у истој компанији", рекао је Богдан за РИНУ који је посао добио у једној породичној текстилној компанији у Ариљу.


Брнабић: У другом циклусу очекујемо да се пријави 10.000 младих


Након завршеног првог, отворен је конкурс за други циклус програма Моја прва плата, за који се очекује да ће бити још масовнији и окупити око 10.000 младих. За ту намену из државног буџета издвојено 2,2 милијарде динара.


"Биће повећане накнаде запосленима, као додатни подстрек за даље. Циљ нам је да помогнемо младима, у њиховој изградњи и развоју кроз каријеру. Овај програм им то омогућава. Сада ће они моћи послодавцима осим младости, жеља за радом и стечених знања да понуде и искуство у струци. У првом циклусу достигли смо бројку од преко 8.000 младих у 5.000 компанија. Судећи по великом интересовању те бројке ће сада бити премашене. У почетку су и млади и компаније били скептични, али успешно реализован први циклус то је демантовао", рекла је премијерка Србије Ана Брнабић.


Позив за компаније да се пријаве отворен је од 20. августа и трајаће до 20. септембра, након тога у октобру ће конкурс бити отворен за кориснике. До краја године очекује се потписивање уговора.


"У претходној години која је била веома тешка, успели смо да у Србији повећамо запосленост. То нам годвори да смо на добром путу и да је програм изузетно користан. Око 800 младих добило је своја прва запослења, желимо да млади овде зарађују своје плате и да не желе ићи у иностранство. На овај начин јачамо и домаће, породичне компаније које су окосница привредног развоја", нагласила је Брнабић.


Током претходне године кроз програм Моја прва плата посао у Златиборском округу добило је 322 особе.


РИНА

 

 


28.08.2021.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO