Žena i ja smo odmah istrčali napolje, tamo su bile i komšije: Zatresao se Čačak, zemljotres pogodio grad na Moravi     ·     Ono što je lepo to je i skupo: Ako želite da vreme provedete na Tari, ponesite pune novčanike, od ponedeljka kreće naplata vozačima koji dolaze u Nacionalni park     ·     Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite i čudotvorne vode u Ovčar Banji, smeštana na sat ipo od Beograda u prelepom delu Srbije (FOTO)     ·     Čačak i region se pokrenuli, u rekordom roku skupljen novac za Jovana: Najlepša vest stiže iz grada na Moravi, samohranom ocu heroju sada će biti bar malo lakše (FOTO)     ·     Na zahtev opozicije izbori se održavaju 2. juna     ·     Vatra mu odnela krov nad glavom, a bolest prikovala za krevet: Teška sudbina Milomira kida srce, živi u preteškim uslovima i potrebna je pomoć dobrih ljudi     ·     Eksplozija kod Zvečana, niko nije povredjen: Policija na licu mesta     ·     Vraćali se s planinarenja, pa autom sleteli u provaliju kod Splita     ·     Dan visokih zvanica sutra na vežbi Vojske Srbije "Vihor 2024“ na "Pešteru"     ·     Odmah zatvor: Mladić iz Rožaja osuđen na 15 dana robije, odbio da se podvrgne testiranju na drogu dok je upravljalo vozilom     ·     Sneg pade na behar, na voće: Vremenske (ne)prilike zadale nove glavobolje poljoprivrednicima, težak sneg mogao bi da slomi grane i uništi plodove (FOTO)     ·     Od 1. maja gas jeftiniji za industrijske potrošače za oko 15 odsto     ·    


Autor: RINA.rs


Сипање воде у канте, флаше и вођење рачуна о свакој капи сада је прошлост: Стигла вода у Чачак и Горњи Милановац, укида се ванредна ситуација


Чачак –  Градски штаб за ванредне ситуације Града Чачка данас је донео одлуку о укидању ванредне ситуације на територији града, која је уведена због проблема у водоснабдевању 11. августа.

„Ова одлука донета је на предлог ЈП „Рзав“, након што је констатовано да је дошло до стабилизације протицаја и водостаја реке Рзав на привремениом захвату „Шевељ“ и сада Чачак добија више од 1400 секундних литара воде“, рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

Он додаје да су апели уродили плодом и да су грађани престали да заливају баште и воћњаке што је такође допринело побољшању хидролошке ситуације на ужој и широј територији града Чачка.

„Кад Градско веће потврду одлуку Штаба за ванредне ситуације, што очекујмо да ће се десити кроз неколико дана тада ће у потпуности бити укинуте ретсрикције воде. Ситуација се и даље пажљиво прати, како би се избегле било какаве непредвиеђене околности“, каже Тодоровић.

 

На територији општине Горњи Милановац укинута ванредна ситуација.

 

 Штаб за ванредне ситуације општине Горњи Милановац је на основу извршене процене да су обезбеђени услови за нормализацију редовног водоснабдевања становништва водом за пиће са регионалног система „Рзав" и локалног система ЈКП „Горњи Милановац" предложио председнику општине да донесе Одлуку о укидању ванредне ситуације проглашене због недостатка воде за пиће на територији општине Горњи Милановац.

Одлука о укидању ванредне ситуације на територији општине Горњи Милановац ступила је одмах на снагу.

Иначе, ванредна ситуација због последица елементарне непогоде - недостатка воде за пиће проглашена је 10. августа ове године.

РИНА


02.09.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO