Добро је што се све није запалило, темперутура у Дражином дому била преко 40 степени: Ово је место где се рударило криптовалатама, Иван из Ивањице сасвим случајно открио крађу деценије (ФОТО)

Ивањица – Прича о несвакидашњој крађи у Ивањици обишла је Србију. У Дражином дому у центру општине постављени су уређаји за рударање криптовалутама, на основу чега је причињена штета већа од 20.000 евра, јер су на тај начин потрошили 55.000 киловата струје. Онај који је први открио ови кривично дело био је Иван Мојсиловић, помоћник председника општине Ивањица.

„Данима смо тражили кључеве од катанца који се налазио на просторији, али пошто их није било морали смо да уђемо како би обезбедили светло за манифестацију. Приликом уласка затекли смо две палете са машинама, којима се управља преко рутера, даљински. Из неких мојих сазнања да би читав поступак био исплатив, тражење криптовалута, потребно је обезбедити бесплатну електричну енергију. А прикључивањем на бројило које није било регистровано у ЕПС-у то су успели. Неко је знао за то, али све ће утврдити полиција. Фактички крали су струју, јер рачуни који су стизали код нас нису били увећани. Ово је врло организована прича”, казао је Мојсиловић.

02.09.2021.


Fotografije