Лопови не презају ни од чега, а крађа воћа и лака зарада им се осладиле: За ноћ обрали воћњаке под нектаринама у селу Пласковац код Тополе

Топола – Крађа воћа ове године осладила се многима. Након што су у јеку сезоне харали у малињацима, сада се иста ситуација догађа и у воћњацима у селима око Тополе. Узгајивачи нектарина сусрели су се са великим проблемом јер су лопови за ноћ обрали већи део рода, па је тако зарада коју би донела солидна цена нектарине, завршила у туђем џепу.


"Гајимо нектарину задњих десетак година, овако нешто не памтимо. Дешавало се да нам оберу мање количине, углавном се људи зауставе и наберу за јело, али сада су лопови организовано долазили и брали по неколико сати јер је обрано скоро половина рода прве класе. Када смо отишли да обиђемо њиву јер се спремала берба, остали смо у шоку, они су ушли у засад као да је њихов и кренули редом, не презајући ни од кога и ни од чега. Целе године радимо, улажемо, хемија је скупа, нектарина тражи велика улагања треба однеговати и добити плодове прве класе, а онда дође неко и обере а ми останемо уништени“, прича један од воћара који је претрпео штету из села Пласковац код Тополе.

07.09.2021.


Fotografije