Гастрономски рај на Златибору: Комлет лепиња, пита са шљивама и свежа пастрмка из реке Љубишњице остављају домаће и стране туристе без даха (ФОТО)

Чајетина - И они који не воле да једу, на Златибору постају гурмани - да ли због ваздуха који опије, шетње која измори, укусних локалних намирница, тек нигде храна није тако укусна као на овој планинској лепотици. Знају то сви гости Златибора којима једини "проблем" представља шта изабрати - лепињу с кајмаком или питу са домаћим корама, пастрмку или јагњеће печење, сармице од зеља или свадбарски купус. У новом видеу који представља Туристичка организација Златибор представљена су  јела највише воле гости најпосећеније српске планине, али и тајна златиборских специјалитета.

„Туристи траже да им спремимо иста јела у којима су уживали пре 20 година кад су били са својим родитељима. Овде су стварали успомене. Људи се на Златибор враћају и због хране. Воле да осете храну каква се некад јела, домаћу атмосферу, традиционални амбијент“,  прича Ката Милић.

07.09.2021.


Fotografije