Имао сам само кревет, једну књигу и пса: Стефан модну писту и светске метрополе заменио за драгачевско село, данас живи поред Рћанске пећине и окружен природом (ФОТО)

Лучани - На само седам километара од престонице трубе налази се Рћанска пећина за коју углавном знају само људи из окoлних села. И баш ту у њеној близини настанио се један млади Београђанин, који је шетњу светским модним пистама заменио животом у нетакнутој природи. Стефан Кнежевић је у Драгачево стигао подно Рћанске пећине стигао сасвим случајно, али му се десила љубав на први поглед. Руиринара и напуштена кућа постала је његов дом, у ком је све морало да се ради испочетка.

"Кренули смо од нуле, увођењем воде и струје у објекат, затим смо и камин убацили јер је тада било јако хладно, имао сам једну књигу, кревет и пса. Међутим нисмо одустајали са реновирањем. Одлучили смо се за сеоски туризам и сада имамо капацитет за тринаест особа на спрату где могу да преноће, а планирамо да максимално попуњеност до следеће године достигне 22 лежаја", рекао је за РИНУ, манекен Стефан Кнежевић који је одлучио са светла престонице замени за прелепа драгачевска јутра.

08.09.2021.


Fotografije