Зацрвенеле се паприке у српским селима: Добрица убире плодове одличног квалитета, велика потражња влада и за очишћеним филетима овог поврћа (ФОТО)

Топола – Када је пре три године Добрица Весић из села Жабаре код Тополе одлучио да започне производњу паприке, ни слутио није да ће достићи изузетно високу родност и врхунски квалитет. То наравно не би постигао да није вредно радио целе године, а плодове његовог пожртвованог ангажовања сада са поносом убира цела породица.

„Прво сам почео са мањом површином, а онда сам склопио сарадњу са Институтом и проширио производњу. Од њих сам узео семе, однеговао расад, одгајио паприку, саветодавци су пратили производњу, одрађена је максимално прихрана, наводњавање, све како је и требало да би добили овако добре и квалитетне плодове. Веома сам задовољан како то иде са њима, радим семенску робу, њима враћам семе паприке а ја продајем очишћен филет, тако да је домаћицама пола посла урађено, на њима је само да наставе даље како желе да припремају зимницу“, каже  Добрица Весић узгајивач паприке из села Жабаре.

08.09.2021.


Fotografije