Ово је траженије чак и од козјег млека у доба короне: Станиша има свој елексир младости, иако у деветој деценији дневно пије неколико чаша сурутке и осећа се као младић (ФОТО)

Чачак – Током епидемије корона вируса један од најпродаванијих производа свакако је козје млеко, које се већ дуго користи и као храна и као лек. За козу се често каже и да је то покретна апотека, а све је више оних који се одлучују на узгој ових животиња. Лековита својства млека су скоро свима добро позната, међутим још један производ много је здрав, али и много тражен.

„Козја сурутка прави је еликсир малдости и здравља, корисна је за све органе  и имунутет. Има четрдесет процената протеина у себи, а много је конзумирају и спортисти за јачање мишића и читавог организма. Козе гајим већ 26 година и никад већа потражња није била за њеним производима. Млеко се даје деци код тегоба са дисајним органима, али могу рећи да је сурутка још траженија и производ број један кад су у питању козе“, рекао је за РИНУ Станиша Павловић из села Трбушани код Чачка.

13.09.2021.


Fotografije