Министар Момировић потписао документ „Посвећеност железници страна Југоисточне Европе“ на данашњем Самиту железница Западног Балкана

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић потписао је заједно са министрима саобраћаја Страна Југоисточне Европе при Транспортној заједници документ „Посвећеност железници страна Југоисточне Европе“ којим се још једном потврђује посвећеност модернизацији железнице и тежња за спровођењем активности као што су дигитализација железничких система, развој интелигентних транспортних система, унапређење безбедности железничког саобраћаја, изградња мултимодалних терминала, отварање железничког тржишта и олакшавање транспорта на граничним прелазима или заједничким тачкама преласка.

,,Ова година је проглашена европском годином железнице и баш као да смо то знали, ове године завршавамо најреволуционарнији железнички пројекат у српској историји. За нас неће само ова година бити година железница, већ и свака наредна. Повезивање железница у Европи и стварање јединственог железничког простора је веома захтеван, али истовремено и веома значајан задатак свих нас. Управо је овај самит показатељ да постоји жеља и спремност за повезивањем, али и велики потенцијал у ширењу и јачању даље сарадње“, рекао је министар Момировић.

13.09.2021.


Fotografije