Najpoularnije izletište za praznike, broj stanovnika se tada utrostruči: Ekspanzija turizma u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, netaknuta lepota i srednjovekovni manastiri privlače goste (FOTO)     ·     Jak zemljotres pogodio Tursku     ·     Ovo će biti crnogorski Zigi: Vatrogasci-spasioci iz Nikšića po prvi put u istoriji dobili psa obučenog za spašavanje ljudi iz ruševina, Pan je stigao iz Slovenije i ima 20 meseci (FOTO)     ·     Pre 16 godina nije postojala nijedna firma, danas tu posluje 20 uspešnih kompanija: Svilajnac se digao kao Feniks iz pepela i postao privredni lider okruga, otvorene pozicije za stotine radnih mesta (FOTO)     ·     Mesecima pratili dilere u Nikšiću: Razbijena kriminalna grupa - jedan uhapšen, drugi već u zatvoru, a još dvojica u bekstvu     ·     Vozač Red Bula Maks Ferstapen osvojio pol poziciju u Kini     ·     Produžila sam sebi život za 15 godina, sada sa osmehom prilazim ogledalu: Žana iz Čačka izgubila 80 kilograma za nepunih godinu dana (FOTO)     ·     Ovo je dika i ponos čitavog Gornjeg Milanovca: Dobili zatvoren bazen pre mnogo većih srpskih gradova, uskoro svečano otvaranje     ·     Sutra besplatni preventivni pregledi u Domovima zdravlja širom Srbije     ·     Teška saobraćajna nesreća kod Tivta: Jedna osoba poginula     ·     Od ponedeljka kreću radovi na kolovozu od čačanske bolnice do semafora u Atenici     ·     Preminuo crnogorski biznismen Brano Mićunović     ·    


Autor: RINA.rs


Израелци са блиског истока у Чачку запошљавају 350 радника: За 15 година постали лидери у јавном и линијском превозу, очекује се још оваквих компанија


Чачак - Амбасадор Израела Јахел Вилан први пут посетио је Чачак, где је са представницима града разговарао о будућој сарадњи у различитим областима од привреде до културе.

„Повучен добром сарадњом Кавим компаније и града Чачка, охрабрићу привреднике из Израела да дођу и овде улажу, да се повезујемо индустријски и привредно”, рекао је амбасадор Вилан.

Израелска Компанија „Кавим", коју је посетио амбасадор, пример је добре праксе и закључак разговора је да ће се наставити у правцу привредног повезивања.

„На понос свих нас могу да кажем да компанија Аутопревоз у склопу Кавима функционише већ 15 година. Улаже се и у јавни и у линијски превоз а радићемо и побољшању квалитета услуга. Циљ нам је да још израелских компанија дође и да имамо једну радну посету привредника до краја ове године”, рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

Душица Стевановић Лужанин, директора компаније „Аутопревоза” рекла је да је управо знање и искуство израелског инвеститора пренето у чачанску компанију.


„Аутопревоз Чачак послује 75 година у Србији, и тренутно запошљава 350 радника, а посао обављамо са 165 аутобуса. Период пандемије доста је утицао на пословање конпанија које се баве превозом путника али ми смо уз помоћ већинског власника из Израела и Владе РС те последице у знатој мери ублажили”, закључила је Стевановић Лужанин.

РИНА


14.09.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO