Katolici i protestanti obeležavaju Veliki petak     ·     Gradovima i opštinama sredstva za inovativna rešenja u saobraćaju, akcenat na bezbednost dece     ·     Vatra progutala kuću u Lapovu: Samohrana majka troje maloletne dece ostala bez krova nad glavom, dobri ljudi skupili se da pomognu     ·     Sprečena ekološka katastrofa: Nepoznato lice u Novom Pazaru u otvor šahte izručilo veliku količinu motornog ulja, na lice mesta odmah upućene nadležne ekipe     ·     U Srbiji danas još toplije, do 28 stepeni     ·     Vučić se danas obraća javnosti u 18 časova     ·     U Bosni i Hercegovini uhapšene tri osobe u vezi sa nestankom Danke Ilić     ·     Kuda ide ovaj svet: Dečak iz Podgorice drugo maloletno lice ucenjivao eksplicitnom fotografijom, podneta krivična prijava     ·     Dečak preminuo posle incidenta u školi     ·     Uhapšen muškarac zbog bacanja molotovljevog koktela na lokal u Prokuplju     ·     Ova škola od dece pravi srpske domaćine: U Svilajncu đaci imaju farmu svinja i goveda, proizvode svu hranu koju jedu a ostane i za prodaju - veliko bravo (FOTO)     ·     Danas isplata učeničkih i studentskih kredita i stipendija     ·    


Autor: RINA.rs


Иако су желели живот у Београду пандемија корона вируса их вратила на село: Млади брачни пар београдски асфалт заменили зеленилом и покренули бизнис (ФОТО)


Топола – Млади брачни пар Величанин отишли су у српску престоницу трбухом за крухом, у нади да ће тамо пронаћи уточиште и посао за себе и своју породицу. Иако су желели да живот наставе у Београду, чест повратак на одмор у село Липовац код Тополе током пандемије корона вируса мотивисао их је да се врате коренима где су и рођени, и створе амбијент у коме ће уживати, али и покрену нови бизнис о каквом нису ни сањали. Свој породични дом сређивали су по свом укусу и претворили га у луксузно одмаралиште.

„Све више времена смо почели да проводимо на селу, тако смо кренули да сређујемо кућу, првенствено за наше потребе, да ту дођемо, одморимо, да наша деца имају лепо уређено место за одрастање. Али како је реконструкција куће текла, дошли смо на идеју да целокупну кућу преуредимо за сеоски туризам и тако смо мало по мало средили да смо сада веома поносни на све ово што смо за годину дана урадили. Наша скромна кућа, где смо живели сада је луксузно одмаралиште“, каже за РИНУ Аца Величанин, повратник из Београда.

Током пандемије корона вируса  ова породица напорним радом постигла је циљ. Њихов дом пре и после реконструкције једва да може да се препозна, а све идеје су долазиле током реновирања. Кућу су уредили по свом укусу и отворили врата за све посетиоце. 

„Ово је мој лични понос јер је овде била остава, подрум, котларница, па смо сами сређивали и ни од чега смо добили јако леп простор. Док смо радили, трудили смо се да иако је ово село ипак гости имају одређену дозу луксузности а да се задржи мир, тишина и све оно што село пружа. Издајемо кућу у целости, иако има приземље и спрат који су одвојених улаза. Све што има у приземљу има и на спрату, комплетно опремљени дневни боравци, кухиља, купатило, спаваће собе које су са погледом на базен иза куће или са погледом ка Тополи и Опленцу“, рекао је власник овог објекта.

Објекат „Mona Hill“ отворио је своја врата за госте пре два месеца, а летња сезона траје до 31. октобра. Иако су кренули како кажу скромно, нису се надали да ће наићи на велико интересовање код туриста, па су за кратко време угостили бројне пријатеље и госте.

„Кренули смо скромно у целу ову причу али за кратко време јако је одјекнуло и реклама од уста до уста нам је најважнија. Имамо фејсбук и инстаграм профил, од Тополе смо удаљени пет километара, од Аранђеловца седам, тако да смо негде на пола пута и лако нас је наћи. Очекујемо помоћ од општине да би наставили са нашим плановима јер доста тога смо осмислили а и са овим што сада нудимо гостима мислим да смо једно од најлуксузнијих места у овом делу Шумадије“, истиче Величанин.

Иначе, Липовац већ сада има седам винарија, овде се последњих пар година интензивно сади винова лоза а све више инвеститора долази и улаже у ово мало село које је од Тополе удаљено свега пет километара.

РИНА


17.09.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO