Policajac iz Policijske uparve u Boru uhapšen je zbog odavanja informacija o nestaloj Danki     ·     Specijalistički timovi ušli u jezivi tunel u potrazi za Dankom iz Bora: Za njom tragaju više od 70 sati (FOTO)     ·     Težak sudar dva putnička vozila i jednog teretnjaka: Delovi rasuti po kolovozu u naselju Mrčajevci kod Čačka (FOTO)     ·     Beživotno telo muškarca pronađeno u uvali na poznatom hrvatskom ostrvu     ·     Ide na remont: Zlatiborska Gold Gondola tokom do 18. aprila radiće samo vikendom, vrši se servis stubova     ·     Kupci stižu iz čitavog sveta, svi žele srpske rasne pse: Radojevići iz sela Šume kod Topole od nemačkih ovčara prave šampione, potrebno je puno vremena i truda (FOTO)     ·     Izgradnja Moravskog koridora teče po planu     ·     Ogromna zaplana marihuane u Rožajama: Pronašli 40 kilograma droge u napuštenom objektu pored magistrale (FOTO)     ·     Gašić stigao kod kuće gde je Danka (2) nestala     ·     Katolici i protestanti obeležavaju Veliki petak     ·     Gradovima i opštinama sredstva za inovativna rešenja u saobraćaju, akcenat na bezbednost dece     ·     Zablistaće novi prozori i vrata u Čačku: Preko 200 gradjana potpisalo ugovore o realizaciji mera energetske efikasnosti, a ovo je samo početak (FOTO)     ·    


Autor: RINA.rs


Деценијама чекали на пут, а онда једно писмо послато на праву адресу променило им живот из корена: Због овог потеза председника државе мештани ће остати да живе у селу Сараново код Раче (ФОТО) (ВИДЕО)


Рача - Мало ко је веровао да cамо једно писмо упућено на праву адресу може да реши вишегодишњи проблем мештана Саранова код Раче. Због дотрајале путне инфраструктуре у свом селу пожалили су се Рачани председнику Србије Александру Вучићу, на шта он није седео скрштених руку, већ одмах ангажовао ресорно министарство да реши њихове проблеме. Машине за асфалтирање су стигле и увелико раде, за мање од месец дана пут у дужини око два ипо километра потпуно руиниран за мештане села у срцу Србије постаће права писта.


"У овом селу живи око хиљаду људи, живо је село са пуно деце, неопходан је био овај пут да се уради, како би наши наследници имали где да остану. Без пута нема ни нама живота у овом селу. Хвала нашем комшији Горану Стевановићу који је остао овде и што се усудио да пише Вучићу, искрено мислили смо да од тога нема ништа, али полако нам се враћа вера у људе већ и у државу", казали су за РИНУ, мештани села Сарановo.

На почетку самих радова на овом путном правцу, како би се уверио да све тече по плану, у Сараново је стигао и ресорно задужен министар Томислав Момировић, који није крио одушевљене започетим радовима и обећао да се на овоме неће стати.


"Овде сам дошао по налогу председника Србије, да покажемо да нисмо недодирљиви, да морамо бити у служби народа, јер ово представља живот и настојаћемо да градимо локалне путеве. Тек смо кренули велики талас инвестиција у локалну и комуналну инфраструктуру јер се није улагало више од 50 година, јер то дугујемо нашим људима не само у Рачи већ у целој Србији што се може и видети", рекао је Момировић приликом обиласка радова.


Министар Момировић данас је отворио реконструисан путни правац који повезује два јако битна републичка пута у местима Борци, Ђурђево и Попови и води ка новој индустријској зони, у укупној дужини од 4,29 километар.


"Ми тренутно пројектујемо и градимо више од 1200 километара ауто-путева и брзих саобраћајница које су жила куцавица једне државе и стратешки важно како би се отворила нова радна места, дошле нове компаније али и повећале плате, али нам је исто тако јако важно да не заборавимо локалне саобраћајнице, јер оне представљају живот и основ за опстанак људи", закључио је министар.

РИНА


18.09.2021.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO