Katolici i protestanti obeležavaju Veliki petak     ·     Gradovima i opštinama sredstva za inovativna rešenja u saobraćaju, akcenat na bezbednost dece     ·     Vatra progutala kuću u Lapovu: Samohrana majka troje maloletne dece ostala bez krova nad glavom, dobri ljudi skupili se da pomognu     ·     Sprečena ekološka katastrofa: Nepoznato lice u Novom Pazaru u otvor šahte izručilo veliku količinu motornog ulja, na lice mesta odmah upućene nadležne ekipe     ·     U Srbiji danas još toplije, do 28 stepeni     ·     Vučić se danas obraća javnosti u 18 časova     ·     U Bosni i Hercegovini uhapšene tri osobe u vezi sa nestankom Danke Ilić     ·     Kuda ide ovaj svet: Dečak iz Podgorice drugo maloletno lice ucenjivao eksplicitnom fotografijom, podneta krivična prijava     ·     Dečak preminuo posle incidenta u školi     ·     Uhapšen muškarac zbog bacanja molotovljevog koktela na lokal u Prokuplju     ·     Ova škola od dece pravi srpske domaćine: U Svilajncu đaci imaju farmu svinja i goveda, proizvode svu hranu koju jedu a ostane i za prodaju - veliko bravo (FOTO)     ·     Danas isplata učeničkih i studentskih kredita i stipendija     ·    


Autor: RINA.rs


Преко 1000 радника свакодневно изводи радове на изградњи деонице аутопута Милош Велики: Још се пуше први километри асфалта урађени у селу Пријевор поред Чачка(ФОТО) (ВИДЕО)


Чачак- Асфалтирање пробне деонице у дужини од 500 метара први је сигнал да се приближавају крају радови на деоници од Прељине до Паковраћа. Радове у чачанском крају обишао је министар грађевнираства, саобрћаја и инфраструктуре Томислав Момировић.

“Заиста сам узбуђен и срећан, ово је Србија какву желимо да видимо. Последњих месеци сваки дан овде ради преко 1.000 радника. Ово је 500 метара деонице пробног асфалта да видимо како ће будући пут изгледати. Грађани Чачка ће коначно одахнути, јер сав транзитни саобраћај ка Босни и Херцеговини и Црној Гори неће ићи кроз центар Чачка. Ми смо све ближи томе да омогућимо људима да лакше дишу и да људи који гравитирају ка центру Чачка комфорније користе саобраћајнице у самом граду“, рекао је Момировић.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић заједно је са представницима кинеске компаније ЦЦЦЦ (China Communications Construction Company) која је извођач радова и са представницима ЈП „Путева Србије“ обишао трасу ауто-пута од петље Прељина, преко петље Паковраће, до улаза у тунел Лаз, која је дугачка 14 километара. У оквиру ове трасе и километраже је и тунел Трбушани.

Министар Момировић истакао је да више нема простора за компромисе и калкулације, и да су резултати који се постижу на изградњи деонице од Прељине до Паковраћа, без обзира на обим посла на територији целе Србије, више него задовољавајући. Министар је додао да се нада да ће у наредним месецима сви радници и механизација која ради на овом потезу бити пребачени на другу деоницу, а да ће ова бити пуштена у саобраћај.

„Радови на деоници од Прељине до Паковраћа одлично напредују, а то показује и податак да се на траси будућег ауто-пута у склопу Потеза III тренутно изводе радови на свим мостовским конструкцијама, пробијена је скоро цела траса, а почело је и асфалтирање пробне деонице. У завршној фази су и радови у тунелу Трбушани, који се такође налази на Потезу III и дужине је 278 метара“, изјавио је Момировић.

Дужина деоницe од Прељине до Пожеге износи 30,9 километара и изузетно је комплексна јер скоро трећину трасе чине мостови и тунели. Деоница Прељина – Пожега представља део аутопута Е-763, односно део ауто-пута Београд – Јужни Јадран којим се остварује веза између Србије и Црне Горе, односно Београда и Јужног Јадрана. Деоница Прељина - Пожега кључна је за повезивање региона и за јачање туристичких и привредних капацитета.

РИНА


22.09.2021.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO