Он је краљ чачанских кровова коме руке јесу гараве, али је образ чист: Ђуру телефон не престаје да звони, један је од ретких оџачара у чачанском крају (ФОТО)

Чачак - Први снег већ је обелео у Србији, а са почетком грејне сезоне већ традиционално су најтраженији оџачари. Њихови телефони не престају да звоне, а на "интервенције" се чека и дуже од десет дана. Најчешћи узрок ове навале у другој половини септембра јесте добра стара навика код Срба, а то је да већина људи све ради у последњи час па тако и чисти димњаке. Ђуро Бајчев један је од ретких који гарави руке и пење се по крововима кућа у Моравичком округу дуже од две деценије.


"Оџак је веома важно очистити на време, али током лета скоро нико не зове. Сви се сете кад мало захлади и кад треба већ почети ложити ватру. Тада сам на терену и преко десет сати дневно и очисти се поприличан број димњака. Котао такође мора сваке године да се очисти и прегледа јер се дешава често да се пробуше током сезоне. Наши људи ложе све и свашта, то све проналазим у оџацима, чак је било и остатака гуме", рекао је Ђуро за РИНУ.

23.09.2021.


Fotografije