Напуштају државне послове и окрећу се туризму: Приватни бизнис цвета на Златару, све што се понуди то се и прода туристима, a највеће интересовање за џип туре и вожњу квадoвима (ФОТО)

Нова Варош – Многе туристичке атракције наше земље упознали смо онда кад су се затвориле границе. Кад се није могло у Рим, Париз или Беч и Златар је био сасвим задовољавајући избор за бег. Међутим, оно што охрабрује јесте да скоро сви који су бар једном дошли на ову планину, увек јој се и враћају па је током минуле сезоне забележен велики број посета и ноћења. Пешачке и бициклистичке стазе, добро познати видиковци и крстарење језером само су неки од садржаја који привлаче туристе. Ипак, све је више оних који одлучују да истраже и неприступчане пределе ове планинске лепотице а до којих се може стићи само једним превозним средством – квадом. 

„Све популарнији вид туризма јесте активан одмор који се практикује и на Златару. Интересовање за вожњу квадом ове године оборило је све рекорде. Управо квадом можете осетити како Златар дише и увидети да је то стварно парче раја на земљи. Само ма тај начин можете стићи до самог срца ове планине, а то је врх Голо брдо на 1625 метара надморске висине, обићи многе видиковце којих има највише баш у овом делу Србије", казао је за РИНУ, Нововарошанин Данило Пауновић.

03.10.2021.


Fotografije