Сви се надају да до отварања Плаве хале неће доћи: Лекари у скафандерима поново у првим борбеним редовима против короне, здравствени систем у Чачку на крајњим границама

Чачак - Услед наглог повећања броја оболелих од последица корона вируса у Моравичком округу, поново је на удару Здравствени систем Чачка, са свим осталим јединицама за збрињавање заражених и ковид амбулантама. Лекари и медицинско особље стављени су у прве борбене редове, а болнички капацитети за смештеј су на крајњим границама.


„За сада имамо довољоно медицинских апарата и средстава који су потребни здравстевном систему, од зажтитне опреме до разних врста тестова и на крају вакцина. Оно што нам је тренутно у фокусу јесте свакако да се свим пацијентима који захтевају хоспитално лечење, то и обезбедимо. За ту сврху обезбеђени су довољни капацитети у болницама у Горњем Милановцу и Чачку, а активно учешће недавно је узела и специјална болница за рехабилитцију у Ивањици”, рекао је др Аксентије Тошић, директор Завода за јавно здравље у Чачку.

02.10.2021.


Fotografije