Ovo je dika i ponos čitavog Gornjeg Milanovca: Dobili zatvoren bazen pre mnogo veći srpskih gradova, uskoro svečano otvaranje     ·     Sutra besplatni preventivni pregledi u Domovima zdravlja širom Srbije     ·     Teška saobraćajna nesreća kod Tivta: Jedna osoba poginula     ·     Od ponedeljka kreću radovi na kolovozu od čačanske bolnice do semafora u Atenici     ·     Preminuo crnogorski biznismen Brano Mićunović     ·     Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·    


Autor: RINA.rs


Милутин из Осечине је прави светски феномен: Овај човек једе само буђаву храну, преко 30 година није пробао ништа свеже - већ само бајат хлеб, труле воћке и устајалу чорбу (ФОТО)


Осечина – Док неко свој јеловник не може замислити без меса, други своју исхрану базирају на воћу и поврћу. Међутим, кад је избор хране у питању Милутин из Осечине је светски феномен. Наиме, овај човек више од тридесет година није пробао свежу храну, његов организам тражи бајат хлеб, покварен пасуљ или устајалу чорбу, док су му за дезерт главна посластица труле воћке. 

„Све што је бајато то ми прија, ни сам не могу то да вам објасним, просто је тако. Никада се нисам разболео или пак имао неке здравствене проблеме. Иако сам ушао у осму деценију живота без проблема идем у надницу и тако зарађујем за живот. Никад ни најмањи проблем са желуцем нисам имао, па претпостаљам да ми је организам навикао и створио антитела на бактерије и вирусе због такве исхране, те због тога немам никакве тегобе и осећам се као чигра”, казао је за РИНУ Милутин.

Они који га добро познају, не сећају се да су видели када је појео нешто свеже и тврде да је чудо природе и друштва. Сматрају да је то можда и тајна његове виткости. 

„Ако би му сада скували ручак и понудили топао и свеж оброк, он то узме, али га не једе одмах, већ остави да одстоји неколико дана и тек ће тада конзумира. Неће да једе храну која је припремљена истог дана, воли да то одстоји, јер му тако прија. Често нађе флашу с млеком, стару коју је неко бацио и одстојала месец дана, која на први поглед очајно изгледа, без проблема попије и има добар разлог због чега тако конзумира. Често га виђам да на минусу хода без обуће", казао је његов комшија Жарко Алић.

 

Милутин се никада није пожалио на стомачне проблеме, важно је да храна коју конзумира има што дужи стаж, и тврди да је таква још укуснија.

Поједини га сматрају правим феноменом када је јеловник у питању, а за његову навику тешко да имају објашњење и лекари. Ипак, оно што је чињеница јесте да многи иако се здраво хране врло често не могу ни улицу да пређу. А, Милутин.. иако му је јеловник „буђав“ изгледа, креће се и привређује као да је младић. 

РИНА


13.10.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO