У Мионици поред Рибнице простор је био девастиран и претворен у сметлиште: Гради се зелена оаза поред реке за рекреацију

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић обишла је данас радове на изградњи еко парка поред реке Рибнице у Мионици. По завршетку овог пројекта, који се реализује уз подршку Министарства грађани ће, на месту некадашњег сметлишта, добити уређен простор за рекреацију са различитим садржајима.

- Задовољство ми је што сам данас у општини која је добила средства за заштиту земљишта захваљујући конкурсу Министарства, кроз који смо подржали више од 40 локалних самоуправа широм Србије. Идеја је била да девастирано земљиште и клизишта уредимо тако да грађани буду задовољнији и да истовремено унапредимо стандард живота. И простор у Мионици поред реке Рибнице је био девастиран и претворен у сметлиште. Сада је очишћен и ту се прави зелена оаза са кутком за рекреацију. На приобаљу Рибнице имаћемо пешачку и бициклистичку стазу, као и игралиште за најмлађе. Мобилијар у парку ће бити од еколошки прихватљивих материјала, а биће посађена трава и нове саднице – рекла је Вујовић.

05.10.2021.


Fotografije