Спречено стварање дивље депоније у Ужицу: Надлежни постављају видео надзор како би санкционисали све оне који стварају ругло града

Ужице - Пре неколико година у непосредној близини депоније Сарића Осоје, грађани тог дела града одлагали су отпад у предвиђене контејнере, међутим због опасности да ова локација постане нова дивља депонија, у коју мештани последњих месеце почели прекомерно да одлажу сав грађевински материјал и кабаст отпад из њихових домаћинстава јавно предузеће уклонило је посуде како би спречили стварање од нове дивље депоније. Претходних неколико месеци односно у првој половини ове године ЈКП “Биоктош” је са ове локације одвезло преко 120 тура отпада и то цврстог отпада.

“Чињеница је да на Сарића Осоју сви наши грађани могу да допреме и одлажу отпад у мањим количинама, грађевински отпад до 4 тоне и да кабасти отпад по систему прикупљања таквог отпада ЈКП “Биоктош” одвози редовно, по плану који се иначе налази на њиховом сајту али и на сајту града Ужица. ЈКП “Биоктош” ако су у питању велике количине кабастог отпада по самом позиву долази на локацију. Из тих разлога, и због наших несавесних суграђана, принуђени смо да контејнере са ове локације уклонимо и да се постави још једна табла о забрањеном одлагању отпада. У наредном периоду на овој локацији ће бити појачан инспекцијиски надзор, а у најскорије време биће постављене и камере", казала је Нада Јовичић члан Градског већа у Ужицу.

06.10.2021.


Fotografije