Sutra besplatni preventivni pregledi u Domovima zdravlja širom Srbije     ·     Teška saobraćajna nesreća kod Tivta: Jedna osoba poginula     ·     Od ponedeljka kreću radovi na kolovozu od čačanske bolnice do semafora u Atenici     ·     Preminuo crnogorski biznismen Brano Mićunović     ·     Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·    


Autor: RINA.rs


Спречено стварање дивље депоније у Ужицу: Надлежни постављају видео надзор како би санкционисали све оне који стварају ругло града


Ужице - Пре неколико година у непосредној близини депоније Сарића Осоје, грађани тог дела града одлагали су отпад у предвиђене контејнере, међутим због опасности да ова локација постане нова дивља депонија, у коју мештани последњих месеце почели прекомерно да одлажу сав грађевински материјал и кабаст отпад из њихових домаћинстава јавно предузеће уклонило је посуде како би спречили стварање од нове дивље депоније. Претходних неколико месеци односно у првој половини ове године ЈКП “Биоктош” је са ове локације одвезло преко 120 тура отпада и то цврстог отпада.

“Чињеница је да на Сарића Осоју сви наши грађани могу да допреме и одлажу отпад у мањим количинама, грађевински отпад до 4 тоне и да кабасти отпад по систему прикупљања таквог отпада ЈКП “Биоктош” одвози редовно, по плану који се иначе налази на њиховом сајту али и на сајту града Ужица. ЈКП “Биоктош” ако су у питању велике количине кабастог отпада по самом позиву долази на локацију. Из тих разлога, и због наших несавесних суграђана, принуђени смо да контејнере са ове локације уклонимо и да се постави још једна табла о забрањеном одлагању отпада. У наредном периоду на овој локацији ће бити појачан инспекцијиски надзор, а у најскорије време биће постављене и камере", казала је Нада Јовичић члан Градског већа у Ужицу.

По њеним речима ова улица је иначе у систему организованог прикупљања отпада, и у непосредној близини је депонија Сарића Осоје тако да сви они који довозе отпад овде, а дешава се да га довезе у камионима, тај одпад могу одлагати неколико стотина метара даље углавном бесплатно.

“У самом граду не постоји више случајева на овај начин створених дивљих депонија. А колико је то овде постало проблем говори и податак да ЈКП “Биоктош” не само да је у петак очистило ову локацију ,већ и неколико пута у претходних неколико месеци локација је чишћена у потпуности, а грађевински и кабасти отпад се толико накупља да га Биоктош одвози на дневном нивоу.”

 

Град ће и у наредном периоду реговати на овакве ситуације и покушаје ставрања дивљих депонија, којих је у односу на период од пре десетак година значајно мање. Неколико таквих депонија очишћено је и недавно у сливу акумулације Врутци у оквиру пројекта који је финансијски помогло Министарство заштите животне средине.

РИНА


06.10.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO