Vatreni obračun na autobuskoj stanici u Budvi: Mladići iz Berana fizički napali Budvanina, ovaj jednog od njih sutradan sačekao sa pištoljem i upucao     ·     Kristina i Milica ponos Srbije: Njihov san je - vojnička uniforma i čin podoficira, samoincijativno se prijavile na zahtevan i težak ali veoma perspektivan kurs (FOTO)     ·     Uboden nožem u srce u centru grada, izdahnuo na klupi: Danas se navršava punih osam godina od tragedije koja je pogodilla Čačak, sećanje na divnog mladića i dalje živi (FOTO)     ·     Studentski dom košta samo 10 evra mesečno, a dobija se i zagarantovana novčana stipendija: Besplatno školovanje za srpske srednjoškolce u Rusiji     ·     Vlast i delovi opozicije podržali spajanje izbora     ·     Krivična prijava protiv osumnjičenog za tešku krađu     ·     Ovako izgleda evropski "seljački turizam": Janko iz Slovenije napravio pravi spektakl na svom imanju, most od sibirskog bora, automat za ishranu prasića, plivanje u bazenu sa ribama i još mnogo toga (FOTO)     ·     Suvoborski Čak Noris, jači od groma i od konja: Mladena i Kokana udarila sila nebeska, životinja odmah nastradala a njemu nije bilo ništa - postao medicinski fenomen (FOTO)     ·     Odmah 30 dana zatvora za vožnju u pijanom stanju: Muškarcu iz Tivta izrečena hitna mera, upravljao vozilom sa 3.36 proimila alkohola u krvi     ·     Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije     ·     Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni     ·     Danas isplata redovne naknade za nezaposlene     ·    


Autor: RINA.rs


Ситуација је драматична, све се теже долази до кисеоника: За само седам дана преминуло 25 пацијената у чачанској болници, вакцинација је наша једина нада (ФОТО)


Чачак - Корона вирус у Моравичком округу, не преза ни од чега, и како грађанству тако и лекарском особљу задаје претешке ударце са којима покушавају да из дана у дан изађу на крај, па је број жртава од овог опаког вируса све већи, здравствени систем пред пуцањем, а медицинари на измаку снага.


Само у последњих седам дана од короне у болничким креветима чачанске болнице преминуло је 25 пацијената, закључно са данашњим даном када је однела четири живота, Ј.В. (1952), П.Д. (1974), Т.Р. (1946), и Р.Р. (1959), сви пацијенти су из Чачка, и имали су позитиван ковид налаз.

Како понестаје болничких постеља, тако расте број хоспитализованих у болничким креветима где је збринуто 156 пацијената, и то је 90 одсто попуњености, два са тежом клиничком сликом боре се за сваки атом кисеоника, док је у респираторном центру лечи 15 особа. Оно што је охрабрујући податак јесте да је у протекла 24 часа забелешен већи број отпуста пацијената у односу на пријем па је тако у чачанску болницу збринуто 23 пацијента, а на кућно лечење послато 9 лица.


"Сви најкритичнији пацијенти у болници су невакцинисани. Капацитети болнице максимално су искоришћени. У наредним данима имаћемо проблем са збрињавањем пацијената који пристижу јер понестаје кревета. Ситуација је критична и драматаична. Доказано је да вакцинисани пацијенти имају бољи ток болести, брже се лече", казао је директор Здравственог центра Чачак, Мирослав Сретеновић.

Од 443 узорка из Чачка позитивних је 131, из Горњег Милановца од 119 узорака позитивних је 39, из Лучана од 33 узорка позитивних је 15 и из Ивањице од 77 узорака позитивних је 25.

Јуче вакцинисано је 527 лица, од тога 41 лице примило је прву дозу, 73 лица је ревакцинисано, а 413 лица примило је трећу дозу вакцине.


За последња 24 часа у пријемно – тријажној амбуланти Опште болнице Чачак, са симптомима и знацима ковид инфекције било је 140 прегледа, од чега је 99 првих прегледа.

РИНА


06.10.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO