Од девастираног пута пуног рупа до модерне саобраћајнице: Сувоборско село Прањани више није на крају света, урађена магистрала вредна преко три ипо милиона евра

Горњи Милановац - Регионални пут од Такова до Прањана у потпуности је реконструисан. Планирани радови су завршени у предвиђеном року. Дужином саобраћајнице од 25,5 км постављен је асфалт, а укупна вредност инвестиције је преко три ипо милиона евра.

„Када сам пролазио од Такова до Леушића, где су се окупили мештани у знак захвалности председнику Александру Вучићу који је испунио обећање и изградио 25,5 км пута,од ауто-пута „Милош Велики“ до Галовића поља,имао сам утисак да пролазим кроз најразвијеније европске земље.После Другог светског рата, овај крај на мапи Србије нико није примећивао.Александар Вучић је први председник који је обратио пажњу на равномерно развијање земље, па тако и на ово подручје које је годинама било скрајнуто и девастирано. Уз путеве и улагања државе, прањански крај рапидно иде напред и овде ће се из године у годину све боље живети.Мештанима ће изградња пута омогућити и лакше саобраћање хладњача и откупљивање пољопривредних производа, који ће брже доспевати на трпезе широм Србије и света.Значајна је свакако и за развој туризма коме посвећујемо посебну пажњу.Надам се да ће године пред нама донети само просперитет, како Горњем Милановцу, тако и нашим „горњим“ селима”, рекао је Дејан Ковачевић председник општине Горњи Милановац.

07.10.2021.


Fotografije