Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·     Deda prebio maloletnu unuku u Beogradu: Naneo joj teške telesne povrede, preti mu 10 godina robije     ·     Drastična promena vremena utiče na kardiovaskularne pacijente     ·    


Autor: RINA.rs


Од девастираног пута пуног рупа до модерне саобраћајнице: Сувоборско село Прањани више није на крају света, урађена магистрала вредна преко три ипо милиона евра


Горњи Милановац - Регионални пут од Такова до Прањана у потпуности је реконструисан. Планирани радови су завршени у предвиђеном року. Дужином саобраћајнице од 25,5 км постављен је асфалт, а укупна вредност инвестиције је преко три ипо милиона евра.

„Када сам пролазио од Такова до Леушића, где су се окупили мештани у знак захвалности председнику Александру Вучићу који је испунио обећање и изградио 25,5 км пута,од ауто-пута „Милош Велики“ до Галовића поља,имао сам утисак да пролазим кроз најразвијеније европске земље.После Другог светског рата, овај крај на мапи Србије нико није примећивао.Александар Вучић је први председник који је обратио пажњу на равномерно развијање земље, па тако и на ово подручје које је годинама било скрајнуто и девастирано. Уз путеве и улагања државе, прањански крај рапидно иде напред и овде ће се из године у годину све боље живети.Мештанима ће изградња пута омогућити и лакше саобраћање хладњача и откупљивање пољопривредних производа, који ће брже доспевати на трпезе широм Србије и света.Значајна је свакако и за развој туризма коме посвећујемо посебну пажњу.Надам се да ће године пред нама донети само просперитет, како Горњем Милановцу, тако и нашим „горњим“ селима”, рекао је Дејан Ковачевић председник општине Горњи Милановац.

Обрад Милосављевић, председник Месне заједнице Леушићи истакао је да успешна сарадња са локалном самоуправом, уз подршку државе, резултирала новим изгледом читавог краја. Обновљена путна инфраструктура обезбедила је прилаз готово сваком домаћинству.

„Имали смо регионални пут који је био у јако лошем стању. Посетом председника Вучића Прањанима и аеродрому на Галовића пољу, одобрена је реконструкција комплетног пута од Такова до Прањана.Презадовољни смо радовима и односом радника фирме „Штрабаг“ из Чачка према послу.Поред тога, у сарадњи са Јавним предузећем за изградњу из Горњег Милановца, од старог фрезираног асфалта смо урадили реконстрункцију некатегорисаних путева. Тим поводом смо,као прави српрски домаћини, организовали окупљање како бисмо се свима захвалили”, каже Обрад Милосављевић председник савета Месне заједнице Леушићи.

 

Окупљени мештани кажу да су изненађени брзином којом су завршени радови од немерљивог значаја, како за старије, који пензионерске дане проводе у свом родном крају, тако и за младе који су одлучили да остану на селу.

„Пут је од изузетног значаја за мештане, најпре због трговине и куповине наших производа.До сада смо имали проблем са теретним саобраћајем. Долазак великих камиона који откупљују кромпир,производ по коме је наше село препознатљиво, био је немогућ. Сада нам се отварају многе могућности, како за продају, тако и за туризам”, рекао је Александар Пауновић, председник МЗ Теочин.

Изградњом нове саобраћајнице употпуњена је слика српског села у развоју. Подсећамо, недавно је у Прањанима завршена реконструкција централне улице, затим уређење пута од варошице до Галовића поља на коме је изграђен Горски аеродром са меморијалним комплексом, посвећен херојима прањанског краја.

РИНА


07.10.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO