Udaren pešak na ulazu u Ivanjicu: Muškarac (60) zadobio teške povrede glave i ekstremiteta     ·     Majka i kćerka povređene u silovitom sudaru u centru Tutina: Smrskani audi i mercedes, delovi vozila i staklo rasuti svuda po putu     ·     Jezivo nasilje u Novom Pazaru: Maskirani napadač upao u ugostiteljski objekat i nožem izbo mladića u vrat i grudi     ·     Tragičan kraj: Preminuo odbornik iz Topole koji se polio benzinom i zapalio     ·     Horor u Novom Pazaru, u pucnjavi ranjene dve osobe: Napadač ispalio hice i pobegao, povređeni odmah prebačeni u bolnicu (FOTO)(VIDEO)     ·     Čudo prirode u voćnjacima zapadne Srbije: Kod Lukića i Filipovića procvetale višnje i trešnje kao da je proleće, a ne početak jeseni (FOTO)     ·     Meci završili u nogama, ranjeni muškarac otkrio da je u njega pucano iz automobila: Detalji pucnjave u Priboju, za napadačem policija i dalje traga     ·     Naoružana i maskirana lica upala u dvorište manastira, povremeno se čuju pucnji: Eksluzivne fotografije sa Kosova iz sela Banjska (FOTO)     ·     Preko administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak nije dozvoljen ulazak na Kosovo i Metohiju     ·     Mladić iz Sjenice se utopio u Ulcinju     ·     Tanasković: Pčelarima od sledeće godine subvencije od 1.000 dinara po košnici     ·     Moguće detonacije u kamenolomu kod Kragujevca: Uništavaju se ručne bombe i privredni eksploziv oduzeti u sudskim sporovima     ·    


Autor: RINA.rs


Тукли га док су имали снаге, лобања му напрсла и 17 дана провео у коми: Емир је медицински феномен, иако су му предвиђали крај он је данас поново на фудбалском терену (ФОТО)


Пријепоље – Емир Хамзић из Пријепоља прославља два рођендана, један кад је дошао на овај свет и други кад се пробудио из коме у коју је упао само зато што се нашао на погрешном месту и у погрешно време. Пре две године, док се враћао из града био је нападнут од стране неколико младића и са тешким повредама опасним по живот, борио се против смрти данима. Из те битке изашао је као победник, али више није био исти човек. Његова фудбалска каријера одједном је прекинута. 

„Имао сам тешку повреду задобијену у тучи, насрнули су на нас, без икаквог повода и ја једва сам извукао живу главу захваљујући само Богу, начину живота и фудбалу. Прогнозе су биле катастрофалне у најмању руку, провео сам у коми седамнаест дана, задобио сам хематом на мозгу, моја лобања је била отворена и напукла. Тек приликом друге операције успели су да је причврсте уз помоћ титанијумских копчи“, каже Емир за РИНУ. 

Након две успешне операције било је јасно да више никад неће професионално обути копачке, то је био још један тежак ударац за овог младића. Ипак, он је пронашао светло на крају тунела и данас живи посвећен најважнијој споредној ствари на свету. Са пријатељем је покренуо школицу фудбала како би сво своје знање пренео на децу, а сам одзив малишана показао му је да чини праву ствар.

"За мање од двадесет дана прикључило нам се преко 70 чланова узраста од 5 до 14 година, и та идеја је наишла на јако позитивну енергију код родитеља који су се сами укључили у рад школице да помогну на начине које могу. Мислим да су препознали нашу добру вољу, љубав коју имамо према фудбалу и да је ово добра, позитивна прича. Ми смо људи који су дали цео свој живот за фудбал", додао је Емир.

Иако му је живот висио о концу, овај Пријепољац каже да никада није изгубио веру у људе, породицу и лекаре, који су му били непрестана подршка. Знао је да ће се поново вратити у свој град, без обзира што му се ту десио ружан сценарио. 

„Успео сам да ружне мисли и све ружно што се дешевало у прошлости, оставим иза себе. Није ме обесхрабрило то што нећу више моћи да играм фудбал, него сам нашао срећу у компромису. И то је оно што је најважније, када вас задеси несрећа да устанете и не предајете се, јер пораз никад није опција. Може вам бити само још горе, ако се сажаљевате и питате зашто је баш вама морало то да се деси. Глава мора бити подигнута, а мисли здраве и позитивне“, закључује Емир. 

Прича овог момка који живи у граду на Лиму, може послужити као мото за нове генерације које ће кренути стазама фудбала. Поручује да их баш тај спорт може очувати у животу.

РИНА


07.10.2021.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO