Отпад се свакодневно пуши, а од смрада не може да се дише: Алармантно стање на несанитарној депонији Говеђак код Сјенице

Сјеница – Прошло је шест месеци од како су мештани села Лопиже, Криваја, Аљиновићи, Горње и Доње Горачиће и Гоње блокирали пут и протествовали због несанитарне депоније Говеђак, која се налази удаљена 12 километара од општине Сјеница. Суд је у априлу донео решење да се у наредних пола године овде под посебним условима одлаже отпад, након чега ће депонија бити затворена, међутим сада кад је тај период прошао мештани су опет у проблему јер није извршено све што је обећано. 

„Сајлу која је постављена док смо протествовали сада је заменио катанац. Нисмо испоштовани, депонија се сваки дан пуши и немогуће је овде нормално живети. Није ништа урађено, довозили су кланични отпад, није доведена вода како би се гасили пожари, а на депонији су се поново намножили пси луталице и гавранови. Уништавају нам све што посадимо. Нећемо одустати док се овај наш проблем не реши, а депонија не затвори као што је суд прописао“, изјавио је за РИНУ Небојша Васовић из села Горњи Горачићи. 

09.10.2021.


Fotografije