U Srbiji danas još toplije, do 28 stepeni     ·     Vučić se danas obraća javnosti u 18 časova     ·     Kuda ide ovaj svet: Dečak iz Podgorice drugo maloletno lice ucenjivao eksplicitnom fotografijom, podneta krivična prijava     ·     Dečak preminuo posle incidenta u školi     ·     Uhapšen muškarac zbog bacanja molotovljevog koktela na lokal u Prokuplju     ·     Ova škola od dece pravi srpske domaćine: U Svilajncu đaci imaju farmu svinja i goveda, proizvode svu hranu koju jedu a ostane i za prodaju - veliko bravo (FOTO)     ·     Danas isplata učeničkih i studentskih kredita i stipendija     ·     Održana 53. smotra recitatora „Pesniče naroda mog”     ·     Pogodjen avion, piloti se padobranom spustili u Konjeviće kod Čačka: Čitavo selo tada je tražilo vozače neprijateljskih letelica, meštani pregledali svaki metar     ·     Ovo su ključni momenti u nestanku male Danke iz Bora     ·     Paklicama cigareta daju potpuno novi život i upotrebnu vrednost: Nesvakidašnja reciklaža u Aranđelovcu, hipoterapija od koristi i za osobe sa invaliditetom (FOTO)     ·     Otac i sin iz Crne Gore napadnuti u Italiji, razbojnici im oteli sat vredan 20.000 evra     ·    


Autor: RINA.rs


Снег обелео на Златибору и Златару: Туристи очекивали Михољско лето, а дочекала их љута зима


Златибор / Златар – Услед ниских температура током ноћи киша је у вишим планинским пределима у Западној Србији прешла у суснежицу у снег. Обелели су врхови на Златибору и Златару, а снега је било и у насељеним местима, али без дужег задржавања. 

„Очекивали смо михољско лето, али смо добили снег. На Златибор већ годинама долазимо у октобру и ово је први пут да нас дочекају снежне падавине. Надамо се да ће бити кратког даха“, рекао је за РИНУ туриста Бојан Секулић из Новог Сада. 

Мештани села подно планине Златар нису изненађени лошим временским условима, кажу да код њих снег није падао само током врелих летњих месеци. 

„Од јутрос провејава, али се још није примио на тлу. На Водицама је обелело, али касније је снег прешао у кишу. Код нас се дешавало да напада чак и за Ђурђевдан“, изјавио је Боривоје Илић из села Негбине код Нове Вароши. 

Сви путеви у Западној Србији су за сада проходни, нема дужих застоја у саобрћају. Апелује се на возаче да своју впжњу прилагоде условима на путу, јер су коловози мокри и клизави. 

РИНА


09.10.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO