Žena i ja smo odmah istrčali napolje, tamo su bile i komšije: Zatresao se Čačak, zemljotres pogodio grad na Moravi     ·     Ono što je lepo to je i skupo: Ako želite da vreme provedete na Tari, ponesite pune novčanike, od ponedeljka kreće naplata vozačima koji dolaze u Nacionalni park     ·     Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite i čudotvorne vode u Ovčar Banji, smeštana na sat ipo od Beograda u prelepom delu Srbije (FOTO)     ·     Čačak i region se pokrenuli, u rekordom roku skupljen novac za Jovana: Najlepša vest stiže iz grada na Moravi, samohranom ocu heroju sada će biti bar malo lakše (FOTO)     ·     Na zahtev opozicije izbori se održavaju 2. juna     ·     Vatra mu odnela krov nad glavom, a bolest prikovala za krevet: Teška sudbina Milomira kida srce, živi u preteškim uslovima i potrebna je pomoć dobrih ljudi     ·     Eksplozija kod Zvečana, niko nije povredjen: Policija na licu mesta     ·     Vraćali se s planinarenja, pa autom sleteli u provaliju kod Splita     ·     Dan visokih zvanica sutra na vežbi Vojske Srbije "Vihor 2024“ na "Pešteru"     ·     Odmah zatvor: Mladić iz Rožaja osuđen na 15 dana robije, odbio da se podvrgne testiranju na drogu dok je upravljalo vozilom     ·     Sneg pade na behar, na voće: Vremenske (ne)prilike zadale nove glavobolje poljoprivrednicima, težak sneg mogao bi da slomi grane i uništi plodove (FOTO)     ·     Od 1. maja gas jeftiniji za industrijske potrošače za oko 15 odsto     ·    


Autor: RINA.rs


Михајловићева у ТЕНТ-у: Хвала радницима, потребно брже инвестирање и ефикаснији ремонти


Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је приликом посете Термоелектрани „Никола Тесла“ у Обреновцу, где је обишла радове на ревитализацији блока Б1 ТЕНТ, да је неопходно да ЕПС има боље планирање ремонта, ефикаснију реализацију пројеката и брже инвестирање. Она је уједно захвалила радницима који раде на ревитализацији и истакла да је Србија енергетски стабилна и да ће грађани имати довољно електричне, топлотне енергије и гаса.

 

„Питање развоја ЕПС-а је кључно за енергетску стабилност. Неопходно је да ЕПС има боље планирање ремонта, ефикаснију реализацију пројеката и брже инвестирање, јер претходних 30 година суштински нису изградили ниједан електроенергетски капацитет. То је питање развоја не само енергетике, већ целе привреде, па и комплетног друштва, а држава је ту да помогне, јер ЕПС свакако не може сам“, рекла је она.

 

Михајловићева је изјавила и да ће домаћинства у Србији имати довољно електричне, топлотне енергије и гаса.

„Ревитализација је јако важна за стабилност електроенергетског система у ситуацији када цео свет, а пре свега Европа, има проблема не само са високим ценама, него са стабилношћу система. Прва порука грађанкама и грађанима Србије јесте да има и да ће и у наредних месеци бити довољно електричне, топлотне енергије и гаса. Друга порука је за привреду и могућност да заједно дођемо до решења које неће угрозити никога, да дођемо до одрживих цена. Моја трећа порука је захвалност свим радницима, којих је овде више од 600, а који даноноћно раде. Сваки дан је битан и за Србију, за наш електроенергетски систем, за ЕПС, за привреду“, истакла је она.


Милорад Грчић, в. д. директора ЕПС-а, захвалио је потпредседници Владе и Министарству на подршци коју пружају овом јавном предузећу.


„Без подршке државе не бисмо могли да реализујемо овако велике пројекте. Надамо се да ће радови на ревитализацији бити готови и пре предвиђеног рока, а свакако је да ће се капацитети повећати за 20 одсто. Вредност радова је 90 милиона евра, а у највећем делу посла учествују српске компаније. Оно о чему такође водимо рачуна је и заштита животне средине“, рекао је Грчић.

РИНА


09.10.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO