Медвед потпуно уништио девет кошница, а вукови напали овце усред бела дана: Радојко из села Бучје данима не може да спава од страха, дивље звери никад нису биле ближе (ФОТО)

Прибој –Многи мештани су се иселили из планиниских села у околини општине Прибој, а сада су она по свему судећи добила нове становнике а они ретки житељи имају необичне комшије. Нажалост, са њима не могу попити кафу ни проговорити, већ могу само од њих да страхују. Медведи и вукови све су бројнији у селу Бучје и неретко вредним домаћинама праве велике штете на имањима. 

„Током ноћи, док смо спавали медвед је пришао скроз близу кући и потпуно уништио девет кошница. Свакодневно се суочавамо са тешким животним условима на селу и још сада морамо са медведима да се боримо. Страх нас је да ће на ливадама на којима сада пасу овце, за неколико година слободно шетати медведи у вукови. Од 12 кућа, 11 је празно. Већ је неколико пута медвед силазио до кућа, не знамо да ли се ради о истом. Уништио је и засаде шљива у оближем домаћинству“, каже Радојко Јановић мештанин села Бучје за РИНУ. 

12.10.2021.


Fotografije