Ово има само у Тополи, један грозд тежак скоро два килограма: Глишићи се годинама баве виноградарством и обарају све рекорде, њихово грожђе три пута је веће од просека (ФОТО)

Топола – Доста сунчаних дана током године поново је погодовало грожђу које расте на опленачким брдима. Оно је слатко, уксуно и крупно, али да и од доброг има боље показују Глишићи из села Шуме код Тополе чији су гроздови много тежи од просека. Док код већине воћара оно тежи око 700 грама, вага код чланова ове породице мери три пута више. 

„Један грозд мускат хамбурга или мишела тежак је скоро 1.700 грама. Има таквих још, код нас је просек преко килограма. Није новост да сваке године наше грожђе на изложбама добије златну медаљу а да би се окитило златом мора имати крупноћу бобица уједначену, сласт, лепу боју, здрав плод. Купите један грозд, оперете и довљно је да се послуже и породица и гости. С обзиром на квалитет и крупноћу, наша продајна цена је мало већа од конкуренције, али купаца и даље има много. Важан им је квалитет“, каже за РИНУ Маја Глишић. 

12.10.2021.


Fotografije